donderdag 20 april 2017

Het vierde Letterfeest in het Molenholleke.

 
  
   
Deze voormiddag vond het vierde Letterfeest plaats in het Molenholleke. Het Letterfeest is een organisatie van het Berenhuis en de dienst Welzijn van de gemeente Heusden-Zolder. Een 50 tal 5 jarige leerlingen van de vestigingen het Molenholleke en een 35 ouders en grootouders kwamen samen in het turnlokaal.

Beer en prinses, het ludiek animeren van de kleuters met een letterliedje/ theaterstuk. De ouders mochten zich ondertussen afzonderen van de kleuters om zich volledig te laten gaan in hun kookkunst. Fruit, groenten, rijst, aardappelen en Fairtrade produkten, dat waren de ingrediënten waarmee ze konden combineren. Alles mocht en moest gebruikt worden, niet verwonderlijk dat ieder zich van zijn beste zijde liet zien. Rare combinaties die er uiteindelijk toch fris en smakelijk uit zagen.

Na het optreden van de kinderen van wat ze uiteindelijk geleerd hadden van het Letterfeest, was het tijd om zich te goed te doen aan wat ouders en grootouders op tafel getoverd hadden. Last but not least, schepen van onderwijs Marleen Hoydonckx kwam een dankwoord uitbrengen voor de kleuters, ouders, grootouders, Beer en prinses van het Berenhuis, de dienst Welzijn en het gemeentebestuur. De taal is iets wat van van zijn geboorte meekrijgt en wordt letter voor letter aangeleerd. aldus nog de schepen van onderwijs. Met zeer veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's