dinsdag 18 april 2017

JMS cross te Lummen En onze Sara Leyssens knap op een 2de plaats

  
  
Op Paaszaterdag kregen de piloten binnen het JMS gebeuren in Lummen in plaats van de gebruikelijke 2 reeksen nu 3 reeksen voor de wielen geschoven en mochten ze strijden om de Paastrofee.

Bij de dames kwam Sara Leyssens als dorpsgenote aan de start. In de trainingen liet ze een vierde tijd optekenen. Na driemaal een tweede plaats in de reeksen mocht ze op het podium ook op de tweede plaats trots pronken. Dit na de uit Épinal afkomstige Charlotte Delharbe die de 3 reeksen won. Charlotte is ook een vaste deelneemster aan het IMBA gebeuren, het Europees kampioenschap waar ze ook geen mal figuur slaat en waar ze onder Franse vlag uitkomt.

Bij de klasse daglicenties was Franky Meus onze aanwezige dorpsgenoot. In de tijdstraining kon Franky beslag leggen op de zevende plaats. Een vijfde plaats in de eerste, een zevende in de tweede en een vierde plaats in de derde reeks waren de plaatsen waarop hij de finish passeerde. In de eindstand was dit toch goed voor een mooie vijfde plaats. Met zeer veel dank aan Jo Nijs voor deze info en foto's, meer over cross via www.sidecarcross.be