donderdag 20 april 2017

MIJN-Kracht 23 april => MUZIEK WAAR EN WIE (9)

Tijdens MIJN-KRACHT beleef je uitstekende concerten van muzikanten uit de regio die een hart hebben voor het mijnverleden met een blik op de toekomst. Muziekjes dus uit alle windstreken want de mijnstreek was en is nog steeds een rijke culturele diversiteit
 
Voor deze tweede editie van MIJN-KRACHT pakken we uit met straattheater van hoog niveau en dat mag je gerust letterlijk nemen.

Duo Triali beheerst de trampolinekunst als geen ander. Efrem Baindurashvili & Vaja Arakishvili zorgen voor kippenvel op het Marktplein. Deze Georgiërs - vroeger werkzaam in het Turkse circus - veroveren de wereld met hun adembenemende act op muziek van The Blues Brothers. Triali betekent trouwens  ‘draaien’ in het Georgisch. Als u de act ziet begrijpt u meteen waarom. U ziet ze letterlijk vliegen!

The Daparro Brothers brengen dan weer in snel tempo een veelheid aan circusdisciplines met clownerie, jonglerie, acrobatie, monocyclisme… Zij komen uit de circusacademie van Gent en vervolmaakten zich bij de Hongaarse topjongleurs van Trio Czaszar.

Pizza Mama Marina is een vrolijke én muzikale bende die originele pizza’s serveert met een ferme kwinkslag. Voor 1 mijnkracht-bon bent u welkom in hun authentiek restaurant waar de houtoven centraal staat. De Vespa-driewieler en vintage keuken zorgen voor geur én kleur. Niemand zal het bezoek aan dit restaurant vergeten want de smaak en ervaring blijven hangen!

Racebob van ‘Kompanie Ofwel’ verovert  met een supersized flashy botsauto en dreunende disco-beats de harten van alle dames. Soms een beetje opdringerig, maar altijd even charmant. Tenslotte is er nog Luigi. Deze verdwaalde én verdwaasde mijnwerker loop je af en toe tegen het lijf met zijn waanzinnige verhalen over de mijn. Of ze waar zijn?