woensdag 19 april 2017

Reactie CD&V Heusden-Zolder op vertrek O VLD uit coalitie1.    CD&V Heusden-Zolder staat volledig achter dit pilootproject. We begrijpen dat Limburg.net het niet kan maken om alleen in Heusden-Zolder een zomer-ophaling te doen (het initiatief dat aanvankelijk door de meerderheid voorgesteld werd) en dat Limburg.net geen manschappen genoeg heeft om alle gemeentes/steden te bedienen. Door de opstart van dit pilootproject kunnen onze inwoners alsnog in de zomermaanden hun huishoudelijk afval naar het recyclagepark brengen. Indien dit pilootproject aanslaat kunnen andere Limburgse gemeenten die aangesloten zijn bij Limburg.net ook van deze maatregelen genieten in de toekomst.
2.    Dat gisteren vanuit de top Open VLD H-Z schriftelijk felicitaties gekomen zijn gericht aan CD&V Heusden-Zolder met deze oplossing (dus weet daar in die partij wel de ene hand wat de andere hand doet?)
3.    Dat Open VLD al maanden redenen zoekt om uit coalitie te stappen en dat dit dus geen verrassing is.
4.    Sinds dag één (januari 2013) rommelt het in deze meerderheid. CD&V heeft hier niets mee te maken. De meerderheid heeft een engagement opgenomen tov H-Z voor zes jaar. In deze meerderheid (ja, wie zit er eigenlijk nog in de meerderheid?) zijn hoe langer hoe minder verkozenen die hun woord nakomen. Om het met een latijns adagium te zeggen: pacta sunt servanda (akkoorden zijn er om nageleefd te worden). Blijkbaar weten hoe langer hoe minder mensen die aan deze coalitie begonnen zijn vier jaar geleden nog waar het eigenlijk om zou moeten draaien: behoorlijk bestuur van onze gemeente. 
5.    Volgens Open VLD had CD&V vorig jaar een voorakkoord met Nva,  nu zou CD&V  eveneens vorig jaar (druk jaar blijkbaar) een voorakkoord gesloten hebben met SP.a en GOED. Hopelijk vallen deze wilde speculaties nu stil want er zijn geen andere mogelijke scenario's of combinaties meer te bedenken (gelet op de relatieve “zwaarte” van VLD – 1 zetel). Wilde speculaties dienen uitsluitend om onrust te zaaien, misschien dat deze (ex-meerderheids)partij eens focust op de inhoudIsabelle Thielemans  Lijsttrekker CD&V Heusden-Zolder