vrijdag 21 april 2017

""Wat Alz?"" lezing door Kasper Bormans


Dinsdag 25 april 2017 om 20:00u
“Kasper lijkt mij een geboren out-of-the-box mens. Zijn visie is niet alleen speels, ze is maatschappelijk juist bijzonder relevant. Ik kan je deze wandeling door zijn gedachten sterk aanbevelen.”

 - Professor Dr. Dirk De Wachter

Kasper Bormans (KULeuven) ontwikkelt o.a. ‘virtuele geheugenpaleizen’ om beter te communiceren met mensen met alzheimer. In het teken van het thema ‘Zorg’ van Erfgoeddag 2017 is hij te gast met “Wat Alz?”: een interactieve beleving over een nieuwe communicatievorm, gericht op emotie, het zintuiglijke en het onbewuste. Hij haalt hiervoor inspiratie uit reclametechnieken en het omgaan met mensen met dementie.
'Wat als?' Met dit zinnetje krijg je toegang tot iemands verbeelding. Kasper stelde deze vraag aan mensen met dementie of alzheimer. Hij geeft een stem aan hun verloren plezieren en dagdromen en geeft aan hoe kleine dingen hun levenskwaliteit sterk kunnen bevorderen. Op die manier brengt Kasper verandering in het negatieve beeld dat we van dementie hebben.

Schrijf je in voor 21 april 2017 met vermelding “Kasper Bormans” + je telefoonnummer via: bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90.