donderdag 18 mei 2017

EXPO ""HALLO"" aan cc Muze de levengrote opgezette dieren zijn aangekomen

  
    
De Academie voor Beeldende Kunsten organiseert dit weekend het kunstenfestival ‘Hallo wereld’ in en om cultuurcentrum MUZE. Je kunt er genieten van een reusachtige tentoonstelling, kinderspel, workshops, animatie en versnaperingen uit alle windstreken. Het festival wordt gedurende twee dagen opgevrolijkt met optredens van muzikanten en dansers uit diverse continenten. Momenteel wordt het festivalterrein aangekleed met levensgrote replica’s van wilde dieren van Zephyr-wildlife. Je vindt er o.a. nijlpaarden, wilde zwijnen, een neushoorn, zebra, krokodil en een bijzonder gewichtige olifant. Alle bezoekers kunnen ze van dichtbij bewonderen. De toegang tot het festivalterrein en de tentoonstelling is gratis. 

 Voormiddag waren  de levensechte dieren toegekomen aan cc Muze voor de EXPO "" HALLO"" die nu zaterdag van start gaat in en rond cc Muze en waar meer dan 2.300 kinderen aan meewerken. Er zijn verscheidene workshops waar je hieronder meer over kan lezen. 

Kinderspel op zaterdag 20 mei 13u45-15u45 in het park tegenover cc Muze. Op zaterdag organiseeft de academie een spectaculair kinderspel vol spanning-en avontuur in het park tegenover cultuurcentrum MUZE. Kinderen kunnen als een echte Indiana Jones op wereldreis en beleven onderweg fantastische avonturen. Dus rol met kaasbollen, doe een regendans, jaag de zeehondenjagers weg, breng pinguingeieren naar het nest, eet een worm, bezoek een Inca tempel' geef sushi aan een Sumoworstelaaar, spring als een kangoeroe, wandel als een olifant, "'Maar wees voorzichtig op je expeditie, want de gren-scontroles onterweg zijn streng... Elk kind ontvangt als beloning een.Internàtionaal paspoort' ln een leuke verrassing. Deelname kinderspel: 5 euro'

 Zaterdag 20 & zondag 27 mei 13u30-18u00 in tenten rondom cc Muze. Zaterdag en zondag kun je in de tenten rondom CC MUZE doorlopend genieten van talloze workshops die zich afspelen in de sfeer van de zeven werelddelen. le kunt een voodoopopje maken, schilderen op houten schijfjes, rodeo rijden op een stierkalf, 'Rocky Mountains' zenuwspel uitvoeren, een pompon sleutelhanger maken, een popje maken van garen/ een Aboriginal dotpainting of zandschildering maken, de Tour de France rijden op fietsrollen, origami vouwen, een ijsster knippen, buttons maken, keien schilderen, spijkertekeningen maken... Deelname: 5 euro voor 5 workshops naar keuze.