zaterdag 13 mei 2017

UCI BMX World Cup Supercross op zaterdag 13 mei

  
  
Bovenste foto zie je de 26 jarige Mariana Pajon aan het werk op onze piste in haar Wereldkampioen trui. Zij is wel echt een toptalent uit Medillin Columbia afkomstig. Maar zo rijden er veel van deze talenten hier nu rond
Het heel veel publiek dat men verwachtte in Zolder is er nog niet, wellicht zal morgen zeker heel de tribune vollopen met nog bijkomende vrienden, familie en andere vooral uit Nederland, Duitsland.

De piloten startten op korte tijden van elkaar en vooral de hoge schans dan maken de piloten enorm hoge snelheden als je zo 8 meter onderaf vliegt. Zo is het dan ook steeds gevaarlijk op de piste en moeten de medici redelijk veel uitrijden naar gevallen piloten die het steeds met kleine kwetsuren er vanaf komen (gelukkig toch).

De mensen van the Crew zorgen dat de piste nat word gehouden voor stof en valpartijen, andere medewerkers harken de piste zodat de dikkere stenen van de renbaan worden verwijdert en dit ook om valpartijen te voorkomen. Met heel veel dank aan Luc Vervoort voor deze knappe foto's.