vrijdag 30 juni 2017

JMS-VLM cross inTessenderlo dit weekend

Aanstaand weekend is de JMS-VLM caravan te gast bij MC De Buiting op de Oosterbergen in Tessenderlo. De Oosterbergen is al gekend sinds de jaren '80 en daar heeft AMC Bolderberg ooit samen met MC Looise begin jaren '90 nog een wedstrijd ingericht toen de club van wijlen Theophiel Jaemers niet langer over een eigen parcour beschikte.

Op zaterdag is het zoals altijd uitkijken naar de prestatie van Sara Leyssens. Onze trots uit de gemeente zal er alles aan doen om de naar haar normen mindere prestatie van vorige week goed te maken.

Hopelijk zien we ook Franky Mues terug na zijn kwetsuur bij de daglicenties. Ook Nick Vanhamel zal er wel weer bij zijn in de Quad reeks.

Toch leuk als de mensen je er attent op maken dat er nog een piloot uit de gemeente op zaterdag aantreed bij de JMS organisatie. Het gaat hier om Zion Vanderhoydonck die bij de Juniors 85 aan het starthekken verschijnt. Van Zion weten we nog niet veel dus zullen we ons licht eens moeten gaan opsteken.

Op zondag is het armoe troef wat betreft piloten uit de gemeente. Na de kwetsuren en het voorlopig moeten afhaken van Jens Bogaerts en Ricardo Calado schiet er enkel nog Jarne Bogaerts over. Maar met Jarne hebben we wel elke week een potentiƫle podium kandidaat in huis. Na de ondertussen ontelbare tweede en derde plaatsen hopen we op een eindzege binnen de Juniors MX 2 voor hem.

Misschien leuk om weten is dat MC De Buiting een geste doet naar de inwoners van Tessenderlo die op vertoon van hun paspoort gratis toegang krijgen. Met veel dank aan Jo Nijs