maandag 10 juli 2017

BOTC PAC Posterholt

 
  
  
Door de verstikkende hitte, kreeg PAC Posterholt veel tumult te slikken, en deskundigheid was geboden. Dat werd gelukkig ook opgelost. Als een familie die aan één lijn trekt, en waar ik de uitkomst niet van wil weten. Hoofdzaak was, dat iedereen tevreden naar huis kon gaan. Deze jongen deed dat alvast, want de groene omgeving, en de ronkende motoren, hebben iets familiaal in Posterholt. Ondanks de mindere belangstelling door overkoepelende agenda’s allerhande, kon PAC Posterholt toch rekenen op een gemiddelde van 10 deelnemers per heat of klasse. Hun ‘Juniors’ deden de mooiste zaak, en je ziet dat opkomend talent ook verbeteringen maken, race na race. De ‘Saloon Cars’ maken het dan helemaal af. Wat anders niet geoorloofd is, is in deze klasse wel gepermitteerd. Tot hilarische gevolgen van dien. Maar de TOYOTA ‘open-wheels’ hoofdmoot, moest de trekpleister zijn en worden van hun ‘Battle of the Champions’… Prachtige reeksen werkten zich af, waar één rijder in uitblonk, Helmut Laumen die zijn bolide de volle sporen gaf. Op kousevoeten, kon hij onbedreigd naar de BOTC titel rijden. Enige Nederlander in dit veld Bart Van Rengs voelde zich goed in dit Duits getinte sas. Zijn prachtige Formula Toyota bolide uit het Severens Racing Team draaide goed mee, en is een zucht verwijderd van top posities. LMV8 en/of NWES zou Bart ook niet misstaan lijkt me 

Er is een nieuwe Limburger in aantocht in het BrisCa F2 gebeuren. Floor Nijskens uit Maaseik. Zijn grootvader, is nog F1 rijder geweest, ten tijde Groot Hertog Rien Rutjens, die hier en daar de hegemonie van Rutjens en co wist te doorbreken . De kleinzoon, is dat ook van plan. Met zijn nieuwe geïmporteerde F2 bolide heeft die nog heel veel afstelwerk voor de boeg, én blauwe plekken… Maar is vastbesloten om volgend jaar ook op Raceway Venray aan te treden in het F2 kampioenschap. De liefde die uit hun ogen straalt als ze het over auto-speedway hebben, is een garantie van jarenlang aankomend plezier. Wordt gevolgd… 
In dat Brisca F2 gebeuren was het een sterke Giel Kubben die 3 manches wist te winnen. De hoofdpot moest ie echter aan Toon Janssen laten. Voor laatstgenoemde hoefde die grote beker niet meer. Zijn prijzenkast is al lang gevuld, maar nam hem toch hartelijk in ontvangst.  ‘Leading Lady’ Laura Vervuurt stond ook haar mannetje. Een week eerder tekende ze de hoogst behaalde snelheid op in de trainingen, en dat zag je ook in deze races. Mocht ze een klasse hoger gaan rijden, zou ze ook daar haar mannetje wel weten te staan, en zou ze wel eens een geduchte concurrente voor Milou Mets kunnen zijn. Het mooie aan het BrisCa F2 kampioenschap is, dat je nooit zeker bent wie wint, en dat iedereen er kan winnen. Helaas was het deelnemersveld sterk verminderd door het EK gebeuren in de UK. Minder spannend, was het daarom niet. 
Datzelfde gegeven heb je ook in de StockRod klasse, met onze Belgische deelnemer Jori Tielemans. In het verleden wist hij al enkele overwinningen op te tekenen, maar in deze BOTC kon hij geen vuist maken. De Belgische driekleur lag nochtans voor hem klaar, mocht er een zege uit komen. De getalenteerde jongeman kon zich echter niet losrukken doorheen het veld, en moest zich hard vechtend, gelukkig stellen met wat ereplaatsen. De punten voor het kampioenschap stak ie wel op zak, en daarin staat hij nog in de topposities in strijd voor de StockRod titel. 
In de ‘Ministox’ was het feest. Justin Tetz kroonde zich tot jongste keizer in dit BOTC evenement. Op de voet gevolgd door ander aanstormend jong talent, waaronder ook een Miklo Smeets vertoefd. PAC Posterholt familie ondereen, die allemaal vooraf een minuut stilte in acht namen voor de té vroeg, (6 jaar) aan hersenstamkanker overleden, Tijn. Een eerbetoon waar bijna iedereen stil van werd. Voor de deelnemers uit de Ministox alvast een duidelijk signaal, dat je er met je héle familie staat, en nooit alleen. En zo vier je vreugde, én verdriet, samen. Op, en naast de baan. 

Twee feiten onthouden we van deze BOTC. 
1/ Marcel ‘Miep Miep’ kwam eindelijk ‘uit de kast’… (zie foto’s) 
2/ ‘The Bullit’ van Jack Opgenort (#77) is NIET onaantastbaar. De eerdere tikken die hij aan Bas Haagen (#8) uitdeelde, werden in de laatste manche rechtgezet. Een welgemeende treffer door Bas, bracht Jack al samen slippend, tot stilstand op het binnenterrein. Een moment waar iedereen voor uit zijn luie warme zetel sprong… Niets blijft in auto-speedway ‘ongestraft’.. 
Met een welverdiende ovatie voor het hele team van PAC Posterholt. Diplomatisch, en met familiale stijl mochten ook zij hun BOTC in schoonheid afsluiten. Hopelijk hebben ze volgend jaar minder tegenstand van de evenementen in buurlanden. De afwezigen hadden best ongelijk. Met dank aan de vele vrijwilligers van PAC. Tot volgend jaar ! (TS)