dinsdag 11 juli 2017

Brasa Limburg haalt 4 gouden medailles op het King of the Beach tornooi.

 
    
Afgelopen weekend trok een delegatie vechters en supporters van Brasa Limburg naar het King of the Beach kampioenschap in Eindhoven, Nederland. Een prestigieus tornooi, verdeeld over 2 dagen, met op zaterdag Grappling en op zondag Brazilian Jiu Jitsu. Ongeveer 600 deelnemers uit heel Europa vochten om het eremetaal.

Op zaterdag, bij het Grappling, deed Rik Broux mee in de klasse tot 94kg. Het eerste gevecht wist hij te winnen met een grote voorsprong op punten. De volgende 3 gevechten, inclusief de finale, heeft hij met een armklem de tegenstander tot opgave kunnen dwingen. Met 4 gevechten en 4 maal winst wist hij zich op dominante wijze kampioen te kronen in zijn klasse.

Op zondag, in het Braziliaans Jiu Jitsu, gingen er meerdere vechters van Brasa Limburg aan de haal met het goud. Bart Schraepen kon zich met 2 mooie wedstrijden een plaats in de finale tot 70kg bemachtigen. De finale heeft hij met een snelle armklem kunnen winnen. Lorenzo Blasiotti had een moeilijker traject te doorkruisen. 5 wedstrijden in de klasse tot 82kg, met enkele zeer goede vechters. Hij hield het hoofd koel en met een technisch en tactische strategie heeft hij alle wedstrijden kunnen winnen, de finale inclusief op een armklem.

Hierna ging Rik Broux vechten in de klasse tot 94kg. De eerste wedstrijd bleek de spannendste te zijn waarbij de 2 vechters aan mekaar gewaagd waren. Bij het einde van de wedstrijd werd Rik zeer nipt tot winnaar uitgeroepen door de scheidsrechter. Zijn volgende 2 wedstrijden wist Rik allebei voortijdig te eindigen met een wurggreep. De finale won hij met een armklem. Dubbel goud voor Rik Broux. Vier maal goud, een mooi resultaat voor deze jonge Limburgse club. Heb je interesse in Braziliaans Jiu Jitsu? Neem dan zeker even contact op met Brasa Limburg. Ze bieden 1 week gratis introductielessen aan voor iedereen.Met veel dank aan Kenny Polmans www.brasalimburg.be www.facebook.com/brasalimburg