maandag 17 juli 2017

""De Tijd van Toen"" het 4de verhaal van Jef Elsen en cartoonist Richie

 
Jef Elsen en cartoonist Richie (Richard Demot) delen dezelfde overgrootvader en overgrootmoeder: Vienke Elsen (1837-1923) en Juliana Vrijkens (1844-1925). Dit verhaal gaat over twee van hun zonen: het “klatermenneke” Jozef Elsen en Pieter-Jan Elsen, die sneuvelde bij het prille begin van WO I.
 Hier kan je alles nalezen: https://fotografie-rudi-coomans.blogspot.be/p/tijd-van-toen.html Of klik op bijgevoegde link, (HIER kan je alles nalezen deel 4 Het klatermanneke en zijn broer) dan kan je het vierde verhaal “Het klatermenneke en zijn broer” lezen.

RECHTZETTING: In hun voorwoord schrijven Jef Elsen en Richie nog dat Vienke Elsen werd geboren in 1846. Dat geboortejaar werd meegedeeld op de stamfeesten van de familie “Elsen” op 22/4/1972 en 5/4/1980 te Heusden. Recent bijkomend onderzoek door stamboomspecialist Patrick Vanoppen en door onderzoeker van de stamboom “Elsen”, Jef Beylemans, tonen echter aan dat Vienke (Ludovicus) Elsen al werd geboren in 1837, meer bepaald op 27/02. Maar dat o.a. Jef Elsen, Richie en Jef Beylemans afstammen van dezelfde overgrootvader en overgrootmoeder staat nog steeds vast. Daar kan zelfs een stamboomspecialist niets aan veranderen.