zondag 16 juli 2017

JMS in Retie Albert Bervoets pakt eindzege in de groep van de Pré 77 B

Onze vaandel draagster, Sara Leyssens, binnen onze gemeente kon haar kansen niet ten volle verdedigen. Mama liet me weten dat Sara de afgelopen week te kampen had met een zware buikgriep waardoor ze 2,5 kg verloor op 4 dagen. Dat dit niet optimaal is om je conditie op peil te houden snapt wel iedereen. Ondanks dit kon Sara toch een derde trainingstijd bij de dames op de klok zetten. In de eerste reeks had ze geen denderende start. Ze kon ondanks alle leed van afgelopen week toch van een zevende naar een tweede plaats rijden. In de tweede reeks was ze opnieuw niet denderend weg maar kwam ze toch weer als derde onder de geblokte vlag bij de dames binnen. In de eindstand was er zodoende toch opnieuw een podium plaats voor haar weggelegd op het laagste en dus derde trapje. De bloemen die ze kreeg gaf ze aan haar moeke.

Nick Vanhamel die trad toch nog aan bij de Quads. Een derde trainingstijd zette hij op de tabel. In zowel de eerste reeks als de tweede reeks kon hij een derde plaats behalen. In de eindstand betekende dit ook een derde plaats.

Ondanks dat de vriendin van Franky Mues me vertelde dat hij zou weder optreden in Retie kwam hij toch niet aan de start aldaar. Zijn kwetsuur zal dan denkelijk nog parten gespeeld hebben.

Ook van Zion Vanderhoydonck die bij de Juniors 85cc uitkomt vonden we niks terug. Misschien op verlof met zijn ouders.

Bij de Old-Timers Pré 77 hadden we Albert Bervoets onze voormalige fietsenmaker uit Boekt. In deze klasse rijden 3 groepen samen. In de eerste reeks kon Albert een vijfde plaats algemeen pakken. In de tweede reeks deed hij net een plaatsje beter en werd hij dus vierde. Door deze resultaten stak hij in zijn groep van de Pré 77 B daarmee ook de eindzege op zak. Met veel dank aan Jo Nijs voor deze informatie en foto www.sidecarcross.be