donderdag 13 juli 2017

Nacht van de Atletiek De Borlées komen naar atletiekstadion De Veen


De 4x400m mannen belooft één van de topnummers te worden van de Nacht van de Atletiek (22/07) in Heusden-Zolder. De Belgian Tornados komen op volle sterkte aan de start en krijgen af te rekenen met stevige binnen-en buitenlandse concurrentie.
 Coach Jacques Borlée brengt twee Belgische ploegen in stelling op 22 juli. De bedoeling is om één team te vormen met de broers Borlée. Op basis van de prestaties op de Nacht van de Atletiek zal Jacques Borlée beslissen welke Belgian Tornados Jonathan, Kevin en Dylan mogen vergezellen naar het WK in Londen in augustus.

De Borlées komen ook individueel in actie tijdens de Nacht van de Atletiek. Welke afstand, 200m/400m, ze zullen lopen is nog niet beslist.

 Nationale selecties zakken af naar De Veen

Naast een tweede Belgische ploeg krijgen de broertjes Borlée ook stevige concurrentie uit het buitenland. Japan, Kenia, Nederland en Italië vaardigen hun nationale ploeg af naar Heusden-Zolder. De Nederlanders komen in bloedvorm aan de start. Op de afgelopen EuropaCup voor landenteams liep het Nederlandse kwartet naar een nieuw nationaal record (3'02"37). Het vorige record stond bijna 40 jaar in de boeken.

 Het is verder uitkijken naar de prestaties van de Kenianen. De Kenianen liepen eerder dit jaar al 3'05"91, maar de lopers zijn individueel elk 45'00" waard. Een nieuw Keniaans record is dus zeker een mogelijkheid. Met veel dank aan http://www.sport.be/nachtvandeatletiek/2017/nl/nieuws/article.html?Article_ID=808121 voor deze info