maandag 17 juli 2017

VLM cross Retie en hier zijn onze streekgenoten weer actief

      
Mochten we als gemeente door de zege van Albert Bervoets al eens juichen in Retie op zaterdag dan was het nu uitkijken hoe onze dorpsgenoten het er vanaf zouden brengen op zondag. We kregen op zondag twee dorpsgenoten aan de start.
 Onze vaandeldrager op zondag is natuurlijk Jarne Bogaerts op wie we al weken onze hoop stellen om eens een eindzege te pakken maar aangezien Jarne nogal veel last heeft van opgepompte armen is dit niet zo evident. In de tijdstraining zagen we al een sterkte prestatie van hem. Hij zette de snelste tijd op de tabellen. In de eerste reeks vertrok hij als derde doch kon onmiddellijk al opschuiven naar de tweede plaats. Omstreeks half wedstrijd moest ook de koploper Bjorn Van Der Elst eraan geloven. Bij de finish had Jarne een voorsprong van dik 9 seconden bij elkaar gereden op nummer twee Jelle Damiaens. In de tweede reeks zagen we een raket start van Jarne. Hij pakte de kop en reed mooi weg van de tegenstanders maar na drie ronden moest hij zijn tempo laten zakken en toen we dat zagen wisten we dat hij weer last had van die opgepompte armen. Omstreeks half wedstrijd was het dan zo ver dat hij de leiding moest afstaan. Nu kwam Bjorn Van Der Elst overnemen en moest Jarne alles uit de kast halen om toch de tweede plaats vast te houden. Kranig als hij is kreeg hij dit voor elkaar. Door deze tweede plaats in de tweede reeks was ook de eindoverwinning bij de Juniors MX 2 voor hem en mocht hij met de bloementuil huiswaarts keren.

 Verder nieuws uit de Juniors categorie is dat Ricardo Calado-Reyes op maandag 17 juli eindelijk onder het mes kan gaan voor zijn letsel aan de rechterschouder. Er wacht Ricardo nu ook een lange revalidatie van minstens 3 maanden.

 Bij de zijspannen zagen we Nick Vanhamel die op zaterdag al een mooie derde plaats bij de Quads had behaald. Nu dus weer in het bakje bij Nick De Schepper. In de tijdstraingen konden zij beslag leggen op een tiende plaats van de zeventien aanwezige zijspanteams. In de eerste reeks kwamen Nick & Nick na de eerste ronde door op een twaalfde plaats. Ze konden wel opschuiven naar een achtste plaats op een bepaald moment maar bij de finish moesten ze toch tevreden zijn met een tiende plaats. In reeks twee reden ze continue op een elfde plaats. Ook in de eindstand van de wedstrijd moesten ze genoegen nemen met die elfde plaats. Met veel dank aan onze sportjournalist Jo Nijs meer van zijn werk vind je hier terug www.sidecarcross.be