woensdag 2 augustus 2017

Avant Premiere open Monumentendag op zaterdag 09 september

Exclusief en betalend voor Herita-leden: bezoek aan kasteel Vogelsanck. Zondag 10 september: gratis toegang bij drie deelnemers in Heusden-Zolder
Open MonumentendagZaterdag 9 september 2017: Extra avant-première! Kasteel Vogelsanck.
Naast de klassieke gratis openstellingen op Open Monumentendag is er dit jaar ook een betalend aanbod exclusief voor Herita-leden (*). De familie de Villenfagne de Vogelsanck ontvangt maximum 100 ingeschreven leden op kasteel Vogelsanck. Om 13u30 en om 15u30 gidst de baron de Villenfagne de Vogelsanck u zelf doorheen zijn privé-vertrekken. Nadien bezoek je, ook onder leiding van een gids, de tuin en het arboretum. Als afsluiter geniet je in het gezelschap van de baron van een glaasje appelsap. 
Het kasteel Vogelsanck is een waterkasteel dat van 1308 tot 1795 de bestuurszetel van het vrije Land van Vogelsanck was dat bestond uit de huidige deelgemeenten Zolder, Zonhoven, Houthalen, Stokrooie en het zuidelijke deel van Heusden. Rond het kasteel strekt zich over 5 ha een Engels park uit waarvan een deel als arboretum is ingericht. Sinds 1741 is het kasteel eigendom van de familie de Villenfagne de Vogelsanck.
Dit aanbod voor de avant-première is betalend (€16,-). Op  voorhand inschrijven, uiterlijk 7 september, is verplicht op de website www.openmonumentendag.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.