zondag 13 augustus 2017

BOTC en JMS cross van gisteren

 
Laten we voor een keertje eens beginnen bij de veteranen van de BOTC federatie en meer bepaald bij Albert Bervoets die aan de start kwam in Koningshooikt op 't Fort. Onze sympathieke Albert liet in de eerste reeks een zesde plaats algemeen optekenen in de klasse Pré 77 met zowel 2 als 4 takten. Verder is deze reeks dan nog eens onderverdeeld in min 55 jarigen en plus 55 jarigen. In de tweede reeks reed Albert naar een negende plaats. In de eindstand leverde dat hem een mooie tweede plaats op.

 Ook in de klasse Pré 65-72 kwam er een dorpsgenoot aan de start. Immers zagen we in de lijsten van de wedstrijd de naam van Roger Jaemers opduiken. Roger is de zoon van wijlen Theophiel Jaemers die jarenlang de voorzitter van AMC Bolderberg was en ook één van de drijvende krachten bij het ontstaan van Circuit Zolder dat vroeger de naam van Circuit Terlaemen droeg. Roger kon in zijn eerste reeks een tweeëntwintigste plaats laten optekenen. In de tweede reeks was er een drieëntwintigste plaats. Ook deze klasse is opgeplitst in die plus en min 55 jarigen. In de eindstand zagen we Roger uitkomen op de veertiende plaats bij die 55 plussers.

 Bij de JMS cross in Rijkevorsel kregen we onze dorpsgenote en vaandeldraagster plus de aanvoerster van de stand om het BK bij de dames aan de start. Tijdens de trainingen van de gemengde reeks Dames en Pitbikes kwam Sara Leyssens tot de vierde trainingstijd. In de eerste reeks kwam Sara als vijfde en als derde dames over de finish. In de tweede reeks was dat een zevende plaats algemeen en als vierde dame. Ze had de ganse reeks als tweede dame rond gereden jagend op de eerste dame maar tijdens de laatste ronde werd ze gehinderd door een piloot met een Pitbike en zodoende verloor ze haar tweede plaats bij de dames en werd ze pas zevende algemeen en vierde dame. In de eindstand viel ze opnieuw net naast het podium met een vierde plaats.

 Nog geen Franky Mues te bespeuren bij de daglicenties maar wel Nick Vanhamel bij de Quads. Tijdens de trainingen kwam Nick tot de derde plaats. In de eerste reeks vertrok hij als derde maar omstreeks half wedstrijd maakte hij een duik en zakte terug naar de zevende plaats. In de tweede reeks kon hij dan beslag leggen op de vierde plaats. Door die mindere eerste reeks was er een vijfde plaats in de eindstand.

 Bij de Junioren en Aspiranten onze piepjonge dorpsgenoot Zion Vanderhoydonck. Een negende tijd liet hij noteren tijdens de trainingen. In de eerste reeks kwam hij ook tot die negende plaats algemeen. In de tweede reeks liep het wat minder en werd hij twaalfde. Dat maakte dat hij in de eindstand bij de Junioren een vierde plaats kon innemen.

Met veel dank aan journalist Jo Nijs voor deze informatie een zijn foto's dit samen met de foto's van de BOTC met Albert Bervoets en Roger Jaemers zijn genomen door François Rombouts.