vrijdag 11 augustus 2017

Dodentocht 100 km van Bornem => IE Limburg

  
  
Straks gaat de Dodentocht of de 100 km van Bornem weer van start. De voorbije dagen was er een persmeeting van IE Limburg waar onze fotograaf Frederique Jamart naar toe trok. Ook hier waren de peters Marc Wauters en  Stefan Everts van IE Limburg aanwezig net als onze burgemester Mario Borremans en raadslid Dirk Schops beide van G.O.E.D. en natuurlijk heel de groep die voor IE Limburg gaan stappen in groep. Maar daar straks meer over

Even meegeven warvoor IE Limburg staat
IE staat voor Infantiele Encefalopatie, hersenverlamming bij jongeren. Deze vereniging organiseert ieder jaar een vakantie voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het doel van deze vakantie is enerzijds om de ouders tijdens deze week te ontlasten van de zware taak die ze dag in , dag uit hebben voor hun gehandicapt kind en anderzijds om de gehandicapte kinderen samen met hun broers en zus een onvergetelijke week te bezorgen.

Daarvoor hebben wij begeleiders nodig, die zich gedurende een hele week inzetten voor onze kinderen en allerlei leuke activiteiten en uitstappen doen. Deze vrijwillige begeleiders zorgen voor een waaier aan aangepaste activiteiten voor onze kinderen.
De ouders genieten overdag van een speciaal voor hun opgemaakt programma. De financiële steun wordt gebruikt voor het financieren van het verblijf in vol pension en het vervoer van de ± 18 vrijwillige monitoren.
Ook de kosten voor o.a. de huur van rolstoeltoegankelijke bussen tijdens de uitstappen wordt hiermee betaald. De gezinnen betalen zelf hun eigen vakantie.
Voor meer info over de vereniging IE, kan je een kijkje nemen op onze website: www.ievzw.be

IE-LIMBURG, vzw Hersenverlamming Annalisa Van Speybroeck- Poddighe Leukenstraat 33, 3971 Heppen 011/34.49.36 annalisa.poddighe@telenet.be 0032/477.95.92.30