zaterdag 12 augustus 2017

Een nieuw schooljaar Gemeentelijke Academie met een nieuwe Directrice

Op 01 september start het nieuwe schooljaar aan de Gemeentelijke Academie Heusden-Zolder. Er zullen vele nieuwe gezichten te zien zijn. Ook een nieuw gezicht voor de nieuwe Directeur aan deze Gemeentelijke Academie voor Beeldende kunst.
De nieuwe Directrice is Marijcke Lecok geworden, wij gaan ze even voorstellen aan u ...

Marijcke Lecock net 40 jaar geworden en groeide als kind op in Koersel, na Brussel en korstondig Hasselt is Marijcke 4 jaar geleden zich komen vestigen in Heusden-Zolder (Zolder).  Van opleiding is Marijcke Meester in de Beeldende kunst met afstudeerrichting fotografie. Na deze studie's is Marijcke blijven verder studeren in de richting Cultuurwetenschappen bij de VUB. Marijcke bezit ook nog een Pedagogisch bekwaamheidsbewijs en een attest van Bedrijfsbeheer. Op ervaring mag zij terugblikken in het onderwijs en de communicatiewereld.

Marijcke heeft een goed gevuld palmares wat betreft haar ervaring en werkgelegenheden.
Ze startte haar eerste cariere in uiteenlopende jobs in de creatieve sector en zo is zij dan geleidelijk het onderwijs in gerold. Eerst als leerkracht in het volwassenenonderwijs en de afgelopen dertien jaar als lector aan Hogeschool PXL in Hasselt. Daar gaf zij les in de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek vakken als Cultuur, Photoshop, Campagne, ed. Allemaal met een duidelijke link naar creativiteit, kunst, reclame, ontwerpen, etc.

In 2010  mocht Marijcke  met haar vriend, Paul Gaines een internationaal reclamebureau opgerichten  en vervolgens kwam er een tweede  reclamebureau bij. In Amsterdam de opstartfase was dit vrij intensief bezig zijn, maar tegenwoordig beperk zij haar bijdrage sterk. Marijcke is mama van 2 kinderen.

Haar vriend is afkomstig uit Londen, en de ouders van Marijcke wonen in Frankrijk en daar wonen dan ook eens vele van onze vrienden. We reizen dus heel wat af om met iedereen in contact te blijven en zelfs proberen wij wat van de cultuur mee te pikken en nieuwe ideen opdoen. Als het kan, liefst een kindvriendelijk museum! Dubbel genieten!