woensdag 2 augustus 2017

JMS-VLM cross in Genk  
Op zaterdag de vaandeldraagster bij de dames binnen het JMS gebeuren hebben we Sara Leyssens. In de trainingen kon Sara beslag leggen op de derde tijd. In de eerste reeks deed ze haar stinkende best maar dat deden de andere dames ook en moest ze tevreden zijn met een vierde plaats. In de tweede reeks reed ze haast de hele reeks op een derde plaats maar enkele meters voor de finish werd ze opgehouden door gedubbelde piloten en moest ze in extremis nog die derde plaats afgeven
waardoor ze dus opnieuw vierde werd. Zwaar ontgoocheld dat ze was ( maar dat moet als sportvrouw) dat ze net hierdoor langs het podium viel op een vierde plaats in de eindstand. Toch opnieuw een sterke wedstrijd van Sara die in de tussenstand van het kampioenschap toch weer 6 punten verder uitloopt op haar naaste belaagster. Sara telt momenteel 701 punten en Kathleen Vanhaeren 610. Dat zijn bijna 2 wedstrijden voorsprong.

Bij de Quads was er Nick Vanhamel. Nick kon een vijfde tijd laten optekenen tijdens de trainingen. In de reeksen werd hij ook telkenmale vijfde. In de eindstand hoe kan het bijna anders was er dus ook die vijfde plaats.

Bij de Junioren & Aspiranten zagen we nu wel Zion Vanderhoydonck die een tiende tijd op de tabellen kreeg tijdens de gemengde trainingen. In de wedstrijden komen deze beide groepen wel apart aan de start. In de eerste reeks bij de Junioren kon Zion een derde plaats pakken. In de tweede reeks deed hij dit nog eens over wat hem in de eindstand ook een derde plaats opleverde.

Op zondag binnen het VLM gebeuren hadden we maar eentje die uit ons dorp komt. Maar die ene is haast wekelijks bij de podium kandidaten. Jarne Bogaerts liet dat dus al in de trainingen zijn bij de Juniors open en zette de snelste tijd op de klok. In de eerste reeks moest hij nipt de duimen leggen voor de winnaar Jelle Damiaens. Het verschil bedroeg net geen anderhalve seconde. In de tweede reeks waren de rollen omgekeerd en werd Jarne als winnaar afgevlagd. Ook nu was het verschil minimaal met die halve seconde. Met andere woorden de toeschouwers hebben hun kunnen verheugen met deze reeksen van deze twee youngsters. Aangezien de tweede reeks van doorslaggevende aard is ging de zege dan ook bij de Juniors MX 2 naar Jarne Bogaerts voor Jelle Damiaens en op drie was er Bjorn Van Der Elst. Door deze zege komt Jarne nu op 401 punten in de voorlopige tussenstand om het Belgisch kampioenschap. Koploper Bjorn Van Der Elst heeft er 402 en de nummer drie Jelle Damiaens telt er 398. De nummer vier Nick Spannenburg heeft er 356 en volgt dus al op geruime afstand. Met nog 4 proeven om het kampioenschap te gaan kan dit nog alle kanten op. Toch al even vertellen dat de finale van het kampioenschap op 24 september in Lummen is en dat waarschijnlijk die laatste wedstrijd zal beslissen wie zich kampioen mag noemen.
Bij de zijspannen waren er geen Nick De Schepper & Nick Vanhamel te bespeuren.
Foto's met dank aan Roger Caspermans en Jo Nijs  www.sidecarcross.be