zaterdag 12 augustus 2017

PASAR daguitstap naar THUIN op 27 augustus

Een wat onbekend stadje in de provincie Henegouwen is Thuin. Deze plaats ademt nog Middeleeuwse allures uit. De nauwe steegjes bestraat met eeuwenoude kasseien slingeren zich tussen de huizen die kriskras neergepoot zijn langs de hellingen in de stad. Je vindt er tevens de geklasseerde hangende tuinen, en bij mooi weer kan je mooie panorama's ontdekken vanop de hellingen. Na een koffie en toiletstop zal een Nederlandstalige gids  ons in de voormiddag meer vertellen over de geschiedenis van de stad en ons rondleiden over een parcours van ongeveer 4 km. Wie wil  kan tevens de trappen van het belfort beklimmen om boven alweer een mooi zicht over stad en streek te ontdekken. 's Middags verorberen we onze meegebrachte picknick in een eetgelegenheid aan de rand van de stad. Wel even een verplichte consumptie nemen. Daarna strekken we de benen voor een vrij gemakkelijke wandeling van pakweg 10 km die ons gezelschap door een gehucht leidt,
waarna een stukje bos volgt, om dan heerlijk langs de bochtige Samber terug te keren naar de stad. Niet wandelaars kunnen eventueel terug naar de stadskern om nog een terrasje te doen of nog wat rond te kuieren. 's Avonds gaan we met z'n allen genieten van een lekkere 3-gangen maaltijd: een gerookt zalmslaatje met seizoenssla, vervolgens parelhoen “Caves de la Source” met een roomsausje van champignons en spekblokjes, om te eindigen met een dessertje van de dag en koffie.

Opmerking: De wandelaars voorzien aangepast stevig schoeisel, bij voorkeur wandelschoenen. Op sommige momenten kan een wandelstok een goed hulpmiddel zijn.

Praktisch: Vertrek met de autocar om 08.00u op het Boudewijnplein te Heusden-Zolder Terugkeer is voorzien rond 21.00u. Deelnameprijs: inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee bij aankomst, de gids, toegang tot het belfort, het driegangen avondmaal (zonder drank), verzekering lichamelijke ongevallen:  46,50€ voor leden Pasar  51,50€ voor niet-leden Je kan inschrijven voor deze mooie daguitstap door het verschuldigde bedrag ten laatste op 13 augustus te storten op rekening-nummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783 Vermeldt a.u.b. ook in de mededeling Uw GSM nr.

Info: Arnold Vinck 0494.43.25.72
Eric Heyligen 0475.52.04.99   pasarheusden@gmail.com  www.pasar.be/heusden