woensdag 9 augustus 2017

Uitzonderlijke expo Eduardo Chillida in Knokke tot 1 oktober

Lurra, 1989, foto Philippe van Gelooven
Vanaf 4 augustus tot 1 oktober 2017 brengt Kunstgalerij De Mijlpaal in haar vestiging te Knokke, Zeedijk 816, een hommage aan de internationale gerenommeerde kunstenaar Eduardo CHILLIDA (1924-2002).

De tentoonstelling beslaat een uitzonderlijke selectie van originele sculpturen, tekeningen, tapijten en grafisch werk dat nog nooit getoond werd buiten de privé omgeving van de kunstenaar. Chillida liet zich bij het creëren van zijn uitgesproken abstract oeuvre inspireren door zeer uiteenlopende inspiratiebronnen als architectuur, kunst, maar ook filosofie en klassieke muziek. Zijn twee- en driedimensionale werken laten de frivoliteit van tijdsgenoten zoals Calder, Picasso of Miro links liggen maar vertellen daarentegen een verhaal over poëzie en spiritualiteit. Het werk van Chillida is opgenomen in diverse internationale musea en bijzonder geliefd bij verzamelaars.

De Mijlpaal bracht eerder een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Chillida in 2007 (Alden Biesen) en herneemt nu de rust en sereniteit van deze expo in haar locatie op de Zeedijk 816 van Knokke. De intense én integere werken van Chillida scheppen een ideaal rustpunt, met zicht op zee. Deze exclusieve verkooptentoonstelling kwam mede tot stand dankzij een jarenlange vriendschap met de familie Chillida, de Fundacion Chillida en enkele privéverzamelaars.

 Kunstgalerij De Mijlpaal, Zeedijk 816, 8300 Knokke (www.demijlpaal.com). 4 augustus - 1 oktober 2017 Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen: tussen 14-18 uur en na afspraak (0471/645937).