vrijdag 11 augustus 2017

Voorbeschouwing motocross waar onze piloten Heusden-Zolder aan deelnemen

Na een weekendje rust gaan de motoren opnieuw ronken op de Bolksedijk in Rijkevorsel voor de JMS en VLM piloten. Op zaterdag zoals gebruikelijk Sara Leyssens die haar voorsprong en leidersplaats in de stand om het BK bij de dames zeker wil uitbreiden of behouden. Verder afwachten of we Nick Vanhamel bij de Quads zullen zien. Ook is dit het geval voor Frankt Mues bij de Daglicenties en als laatste of Zion Vanderhoydonck er is.

Op zondag heeft Jarne Bogaerts een proef om het BK. Hier is het enorm spannend met 3 piloten op een zakdoek. Bjorn Van Der Elst voert de rangschikking aan met 402 punten, Jarne heeft er 401 en de derde man Jelle Damiaens telt er 398.

Jens Bogaerts kunnen we misschien terug zien. Heb afgelopen week ergens gelezen dat hij terug aan het trainen was na zijn kwetsuur.

Normaal ook aan de start is Nick Vanhamel aan de zijde van Nick De Schepper in de klasse Zijspannen die ook een proef om het BK hebben. Voor Nick & Nick is dit BK geen hoofddoel.

Nog op zaterdag krijgen we normaal gezien bij de Old-Timers die rijden in de nevenprogrammatie van de VMCF federatie op het Fort van Koningshooikt onze Boektse ex fietsenmaker aan de start bij de BOTC in de klasse Pré 77, 55-plussers. Iets wat we uit het oog verloren hadden was dat Albert vorige week, 5 augustus ook een wedstrijd had in het Brabantse Kersbeek. Daar reed hij in de beide reeksen naar een vierde plaats algemeen. Er rijden 2 klasses samen daar en in de eindstand van zijn klasse mocht hij naar het hoogste schavotje en met de grootste trofee huiswaarts keren. Met veel dank aan onze journalist Jo Nijs