dinsdag 8 augustus 2017

vzw Toerisme organiseert een familiefietstocht met fietswijding op 15 aug

Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder voorafgegaan door een fietsenwijding een fietsentocht doorheen Heusden-Zolder. Het is een unieke gelegenheid om Heusden-Zolder beter te leren kennen. 

De fietsroute loopt door bossen en weiden, langs domeinen, kastelen en restanten van een rijk mijnverleden, een tocht waarbij het natuurschoon de groene draad vormt, alle troeven voor een gezellige uitstap. We komen samen aan de Brasserie “The Wheels” vlak bij de BMX-piste op het Circuit Zolder waar de tocht ook eindigt. Stipt om 11:00u begeven we ons naar de Sacramentskapel, gelegen midden in het domein Circuit Zolder. Hier houden we even stil voor een korte bezinning en een fietswijding om zo onze fietstocht veilig verder te zetten.

Men kan ook deelnemen aan de openluchtviering aan de Sacramentskapel welke start om 10.30u.
De viering wordt vooraf gegaan door een Processie die vertrekt aan de kerk van Viversel om 9.30u. Na de wijding begeven we ons op stap doorheen een stuk natuur dat zijn gelijke niet kent om rond 13:30u aan “Den Lavaar” toe te komen. Hier kunnen we even op adem komen en genieten van onze picknick.

Nadat André Dumont in 1901 steenkool ontdekte, is het uitzicht van deze omgeving volledig veranderd. Tuinwijken, mijngebouwen, schachtbokken en terrils geven het landschap een nieuwe horizon. Ook nieuwe culturen deden hun intrede. De Lindeman, de moskee, de terril, allen zijn stille getuigen van het mijnverleden. Via Heusden centrum fietsen we verder richting Eversel en passeren we in Viversel de hoeve waar in 1317 het mirakel met de bloedende hostie startte.

Eenmaal voorbij het Kasteel en de Wijers van Terlaemen keren we terug naar de brasserie The Wheels waar we kunnen nagenieten van een speciaal Wijerstoofpotje (inschrijven noodzakelijk) aan een democratische prijs van €15 p.p.

 Genieten is de boodschap!
 VZW Toerisme Heusden-Zolder www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be Info@vzw-toerisme-heusden-zolder.be