vrijdag 11 augustus 2017

Wespenverdelging => hier kom je er alles over te weten

Als de zon in het land is, duiken er ieder jaar ook weer wespen op, Vervelend" Zeker als je met een wespennest zit vlak aan het terras of zelfs in huis. Vooral tijdens het nestverval (augustus en september) tonen wespen zich agressief. Wat doe je me wespennest? De brandweer weet raad

Llgt het wespennest ver van menselijke activiteit? Laat het ongemoeid. Wespen zijn tenslotte nuttige insecten, die bloemen bestuiven en muggen en vliegen eten. Je kan wespen met onze tips op een afstand te houden: Iees 'Last van wespen' (www.zuidwestlimburg.be/nieuws/last-van-wespen) op onze website.

Vormt het nest wel een gevaar voor jou en je naasten? Dan moet het verwijderd worden. Je kan zelf een wespennest verdelgen, als je hiervoor het juiste middel en voldoende beschermingsmateriaal in huis hebt. Is dat niet het geval dan kan de brandweer dit voor jou komen doen

Hoe verdelging van een wespennest aanvragen?
Via de website van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg, die alle brandweerposten in zuidwest Limburg verenigt ( www.zuidwestlimburg.be/walvoo r-je-doen/wespen nest-me  ) vul het online formulier volledig in en verzenden. De melding komt dan  in de meldkamer terecht, waarop een ploeg de volgende dagen bij jou langstkomt om het nest te verwijderen.

Wat kost verwijdering van een wespennest?
In onze hulpverleningszone kost de verdelging van een wespennest 25 euro. . Wil je dat de brandweer enkel in het weekend langskomt voor deze klus? Dan betaal je 50 euro.