donderdag 12 oktober 2017

De voorlaatste wedstrijd Cross Ravels

Voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2017 binnen de JMS-VLM federaties trekken we naar het circuit gelegen te Gilseinde - Ravels. MC De Zandklievers hebben nu ook weer alles in het werk gesteld om er een pracht editie van te maken. Deze club is gaat vol voor de zijspannen en hebben dan ook een heel ander programma dan we gewoon zijn. We krijgen hier 4 verschillende reeksen van de zijspannen. Met andere woorden is dit dus een oproep naar de zijspan liefhebbers toe om deze club met uw aanwezigheid te verblijden. Niet dat we daar dorpsgenoten hebben sinds het uitvallen van Nick Vanhamel met zijn schouder blessure maar toch is dit een wedstrijd die de kriebels naar boven brengt.

 Zoals altijd op zaterdag hebben we de JMS federatie die de spits afbijt van het weekend. Onze vaandeldraagster Sara Leyssens is al kampioene bij de Dames en sinds afgelopen zondag is ook haar vriendje Dietger Damiaens kampioen bij de Inters MX 1 binnen de BMB federatie. Dubbele kampioenen dus die in de toekomst gaan samenwonen maar jammer genoeg in Hoeselt. Sara kan haar titel nog wat meer glans geven door ook in deze wedstrijd weer tot het uiterste te gaan.

 Naast Sara hebben we natuurlijk ook nog Zion Vanderhoydonck in de gemengde serie Aspiranten/Junioren. Zion die in de reeks der Junioren zit doet het niet onaardig en heeft nog een ruime progressie marge. We hebben ook even gekeken naar de tussenstand in zijn kampioenschap en daar staat Zion op een voorlopige vierde plaats. Met Dylan Jonckers hebben ze daar reeds een dubbel en dik verdiende kampioen. Ook plaats twee voor Xander Tombola is al een zekerheid net zoals plaats drie een zekerheid is voor Jelle Tielens. Zion op zijn beurt heeft dan een marge van 60 punten op de nummer vijf Denzel Vervaet. Met andere woorden zou er toch heel veel moeten gebeuren dat Zion die vierde plaats zou mislopen. Met veel dank aan Jo Nijs voor deze voorbeschouwing