donderdag 7 december 2017

50ste productie 't Heusdens Volksteater "" 't es zoe vér""

Hie zen we wier bé oos nief productie! het stuk da we in 2018 vur och gen spele zal "'t ES ZOE VER" hete. 50 jaar Heusdens volksteater het lijkt een eeuw, en toch zeggen we vaak wat vliegt de tijd. Dat zeggen ook twee vrienden wanneer zij mekaar heel toevallig na 50 jaar nog eens tegen het lijf lopen. Het moet geleden zijn van in het zesde studie jaar, dus hoogtijd om wat bij te praten.

Wanneer Zjang en Leo de twee oude schoolkameraden hun anekdotes over dikken turf, Bér babbel of André Miné beginnen boven te halen dan wordt het gieren en brullen geblazen, want neem van mij aan dat er 50 jaar geleden ook veel kattenkwaad werd uitgestoken in de klas, ook al stond er toen een broeder of zuster voor de leerlingen. De twee geraken er maar niet over uitgepraat en besluiten na al het goede van vroeger om na 50 jaar nog eens een reünie te organiseren. Na wat gepalaver besluiten ze om er met de ganse groep studiegenoten op uit te trekken met de oude schoolbus met net zoals vroeger broeder Fransus aan het stuur, bijgestaan door zijn zuster Annie.

Nostalgie boven maar of dat ook allemaal goed komt dat is weer wat anders maar plezier wordt er zeker gemaakt in de bus en wanneer ik die reis in gedachten zo voor mij haal dan begin ik al spontaan te lachen en wees er maar zeker van, dat zal bij jullie niet anders zijn: Maar als plots het noodlot toeslaat is het plezier in de bus snel over. En of de groep schoolkameraden hier goed uitkomen ja.....dat gaan we nog niet vertellen daarvoor moet je zeker langs komen op een van onze voorstellingen. Wa zeede gé...., ha de datums....('t es zoe vér!!! klik hier)