vrijdag 10 augustus 2018

""24Hours of Zolder ""=> Belcar 1: BMW, Chevrolet of toch weer Porsche?

In Belcar 1, de klasse waarin we de snelste GT’s en silhouettes terugvinden, is Porsche hofleverancier. De vertegenwoordigers van het Duitse merk zijn vastberaden om een nieuwe zege bij te schrijven op het conto van Porsche – tot dusver recordhouder qua aantal zeges in de 24 Hours of Zolder. Het overgrote merendeel van de bolides wordt dan wel geleverd door de constructeur uit Weissach, maar daarnaast zien we ook het debuut van de BRAXX Racing Chevrolet Camaro (Goossens/Rosoux/Van Laere/Van Kelst/Caldries) en snijdt ook de imposante Hamofa Motorsport BMW Silhouette (R. Verhoeven/K. Verhoeven/M. Verhoeven/Greensall) zijn eerste etmaalrace aan.

Viervoudig winnaar Belgium Racing, naast leider in de klasse ook vierde in de algemene ranking, trekt voor de langste race van het seizoen bovendien Porsche-testrijder Lars Kern aan om de troepen (Derdaele/Saelens/Machiels/Grouwels) te versterken. En wat gezegd van Independent Motorsports, waar Xavier Stevens en teameigenaar Lieven Goegebuer de versterking krijgen van Audi-fabrieksrijder en voormalig Le Mans-klassewinnaar Dries Vanthoor, Lamborghini-fabrieksrijder en Porsche-expert Christian Engelhart en Niels Lagrange. Koen en Kris Wauters verhuizen dan weer naar de Porsche van No Speed Limit om er team te vormen met Bouvy/Menten/Vancampenhoudt. PK Carsport, winnaar van de race in Spa-Francorchamps, heeft Pedro Bonnet en vader Frank en zoon Christophe Beliën aangetrokken om Boonen/Kumpen/Longin te vergezellen.

Bij Comparex Racing by EMG Motorsport krijgen Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes de versterking van Eric Van den Munckhof, terwijl ook QSR Racing School wederom present tekent (Gillion/Pevenage/Wilde/Vanneste/Vandenbalck). Naast de wagens die we eerder dit seizoen reeds aan de start zagen in de reguliere wedstrijden, prijkt er op de voorlopige deelnemerslijst nog een tweede Porsche voor Belgium Racing alsook een exemplaar voor EMG Motorsport (Janssens/Van Delm /Van Langendonck/Gepts) en Team Porsche Eindhoven-Maastricht by DVB Racing (van der Feesten/Geerts/van Kuijk/van Splunteren/Maassen). Met dank aan Joseph Bams voor de foto