zaterdag 11 augustus 2018

Dagelijks weerbericht door Ruben Weytjens


Na 23 uur zal een buienzone eerst het noordwesten van Limburg bereiken, en vervolgens langzaam uitbreiden over de rest van de provincie. Tegen dat het zuidoosten aan de beurt is zullen we al ongeveer halverwege de nacht zijn. Sommige buien kunnen best intens zijn, met heel lokaal in het noorden misschien een paar donderslagen erbij. Er zit echter best veel vaart achter de buien, gejaagd door een sterke zuidwestenwind ter hoogte van de buienwolken. Problemen vanwege wateroverlast zijn dus onwaarschijnlijk.

In het tweede deel van de nacht schuift deze buienzone door richting Duitsland. Tegen zonsopkomst zal het zodoende alweer op de meeste plaatsen in Limburg droog zijn.
Het blijft dan ook gedurende de rest van de dag droog met een afwisseling tussen zon en wolken.

De temperatuur blijft steken rond maximaal 22 a 23°C. Op zich is dat de perfect normale waarde voor 11 augustus, maar we zijn de afgelopen weken natuurlijk veel meer gewoon geworden.

Er waait tijdens het eerste deel van de dag nog een matige westenwind, maar na 17 uur zal deze snel afzwakken. Het blijft dan ook de rest van de avond zo goed als windstil.

Vanwege brede opklaringen zal het 's avonds wel vlot afkoelen. Zondagochtend kan er nog een graad of 11 overblijven.
http://www.rubenweytjens.be/home