Gem. Academie

03 febr'18 Meylandt Art  bezoek je nog tot 18 februari

 
  
  
Donderdagavond werd in het CC De Muze in Heusden Zolder de expo Meylandt Art geopend. 150 leerlingen (vanaf het derde jaar) stelden hun schilder, beeldhouw, vrije grafiek, foto en tekenkunst tentoon. Ze allemaal fotograferen is wat veel doch ik heb een selectie gemaakt gewoon op gevoel, zonder te weten wie deze mooie werken gemaakt hebben. Nog te bezoeken tot 18 febr van 14 tot 20u. Een waar paradijs voor kunstliefhebbers ! Met veel dank aan Lambert Reynders

03 febr'18 ""MeylandtArt"" nog te bezichtigen tot en met 18 februari

 MeylandtArt is een rijke overzichtstentoonstelling van het aanwezige talent aan de academie.
Het is duidelijk dat velen er hun gading vinden; of het nu teken- of schilderkunst, grafiek, fotokunst of beeldhouwen is. Elke student is een ambassadeur van het atelier dat hij of zij volgt en MeylandtArt toont dit met grote gulheid aan het publiek.
 De tentoonstelling is te bezichtigen in de foyer van CC MUZE en is nog tot en met 18 februari ‘18 dagelijks te bezichtigen van 14u tot 20u. CC MUZE Dekenstraat 40 in Heusden-Zolder t'is echt de moeitte om eens een kijkje te gaan nemen.....
Secretariaat: kasteel Meylandt
 • Meylandtlaan 20 • 3550 Heusden-Zolder • tel. 011 80 80 89

Maandag
8u30 - 12u
13u - 17u
18u - 22 u
Dinsdag
13u - 17u
18u - 22 u
Woensdag
8u30 - 12u
13u - 17u
18u - 22 u
Donderdag
8u30 - 12u
13u - 17u
18u - 22 u
Vrijdag
8u30 - 12u
18u - 22 u
Zaterdag
8u30 - 12u30


    


03 febr'18  ""MEYLAND-art"" nog te bezichtigen tot en met  18 februari

 
  
  
Geen woorden maar beelden De academie van Heusden-Zolder pakt weer uit met kunst in CC Muze. Veel kunst. Om en bij de 150 volwassen studenten van het derde tot zesde jaar van de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten stellen hun artistiek werk tentoon tijdens de expo MeylandtArt. Studenten afkomstig uit de brede regio tonen hun resultaten van de lessen aan de academie. Via technieken, materialen, vormen, kleuren en concepten geven ze elk hun creatieve eigenheid bloot. Die eigenheid waar ze de eerste jaren van hun opleiding naar zochten, en die door een tentoonstelling nog meer gestimuleerd wordt om verder te ontplooien.

MeylandtArt is een rijke overzichtstentoonstelling van het aanwezige talent aan de academie. Het is duidelijk dat velen er hun gading vinden; of het nu teken- of schilderkunst, grafiek, fotokunst of beeldhouwen is. Elke student is een ambassadeur van het atelier dat hij of zij volgt en MeylandtArt toont dit met grote gulheid aan het publiek.
De tentoonstelling werdt geopend op deze avond om 20u in de foyer van CC MUZE en is nog tot en met 18 februari ‘18 dagelijks te bezichtigen van 14u tot 20u. CC MUZE Dekenstraat 40 in Heusden-Zolder+ Met veel dank aan David Amgad voor de foto's30 jan'18 Meylandt-Art van 01 tot 18 februari

Op 1 februari wordt cultuurcentrum MUZE te Heusden-Zolder veroverd door een 150-tal leerlingen van de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten. Studenten van het 3de tot en met 6de jaar presenteren een selectie beeldhouwwerken, grafiek, schilderijen, foto's en tekeningen.
De expo wordt geopend op donderdag 1 februari om 20 u in de foyer van cc MUZE en is nog t.e.m. 18 februari '18 dagelijks te bezichtigen van 14u tot 20u.
Praktische informatie

  23 dec'17 150 Academieleerlingen op studiereis naar Rotterdam HEUSDEN-ZOLDER

  
     
Zaterdag 23 december reisden ongeveer honderdvijftig leerlingen van de Academie voor beeldende kunsten onder begeleiding van hun leerkrachten naar Rotterdam. Ze trokken naar de Nederlandse stad om de tentoonstelling POWERMASK en de Kubuswoningen te bezichtigen. 
Twee dubbeldekbussen waren er nodig om alle 15 tot 18-jarige leerlingen met hun leerkrachten te vervoeren tot Rotterdam. Eerste halte was het Wereldmuseum. Hier bezochten ze de indrukwekkende tentoonstelling POWERMASK.

De curator Walter Van Beirendonck geeft via deze expo een originele kijk op de verschillende functies van maskers: de link tussen beeldende kunst en etnische maskers, het bovennatuurlijke en de rituelen rond maskers, maskers in de hedendaagse mode, en zoveel meer. Je krijgt via de tentoonstelling zicht op wat Van Beirendonck ondermeer inspireert voor zijn collecties. Daarbij is ook de typische signatuur van de wereldberoemde Belgische modeontwerper onmiddellijk te herkennen in de samenstelling van de expo: kleurrijk en authentiek, maar ook hip en getuigen van een open blik en brede kennis.

De leerlingen keken hun ogen uit, maar het bleef niet enkel bij kijken. Er moest ook gewerkt worden! De leerkrachten hadden al enkele creatieve opdrachten, gebaseerd op de tentoonstelling, in petto. Ter plaatse gingen de jongeren aan de slag, en in een mum van tijd was er prachtig resultaat.
De reis werd verdergezet naar de Kubuswoningen. Ontworpen in de jaren 80 van de vorige eeuw door de Nederlandse architect Piet Blom, vormen ze een ware landmark in het Rotterdamse stadslandschap. Kubusvormige paalwoningen dus, bijzonder langs buiten, maar al helemaal vanbinnen. De jongeren konden een kijkje nemen in het bizarre interieur van één van deze woningen.

De studiereis, en dan vooral de tentoonstelling POWERMASK, past in het jaarproject van de Academie: met de jongeren van de Middelbare graad plant de Academie een grootse modeshow op 5 en 6 mei 2018 in CC MUZE. Met deze tentoonstelling zullen de leerlingen alvast heel wat inspiratie hebben opgedaan om een overweldigende modeshow te kunnen brengen.Met veel dank aan Marijke Lecok


29 okt'17  WeyArt expo opende vandaag en nog tot 29 november te bezichtigen. 

  
  
  Meer dan 100 personen kwamen deze namiddag de opening  meemaken van de expo Wey-Art in cc Muze. Er waren toespraken van academie directeur Marijcke Lecok en Weyerke directeur Jan Thiry en Muze directeur Tom Michielsen. Er waren ook bewoners van 't Weyerke aanwezig vergezeld van hun trouwe viervoeter net als afvaardiging van de politieke partijen GOED Burgemeester Mario Borremans, Dirk Schops en Marleen Houdonckx en van N-VA  Ann Leyssens en andere. Met veel dank aan David Amgat voor deze foto's

Vier jaar geleden begon een groep mensen met een beperking enthousiast aan een kunstopleiding in de Gemeentelijke academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder. Onder professionele begeleiding gingen ze aan de slag, en nu komen ze met verrassend artistiek resultaat naar buiten. De overzichtstentoonstelling WeyArt loopt van vandaag tot 19 november in CC MUZE.

De academie van Heusden-Zolder wil kunsteducatie voor een breed publiek toegankelijk maken. Iedereen, ongeacht voorkennis of achtergrond, kan een opleiding in een kunstdiscipline volgen. De samenwerking met ’t Weyerke is een mooi voorbeeld van hoe de academie actief inspeelt op diversiteit en inclusie.  ‘t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een beperking, is een organisatie die het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van haar deelnemers hoog in het vaandel draagt. Kunsteducatie is een uitgelezen manier om hiertoe bij te dragen.
Deze gemeenschappelijke doelen leidden tot het project WeyArt: aangepaste kunstlessen voor deze bijzondere mensen. Onder professionele begeleiding kunst maken op de plaats waar heel creatief Heusden-Zolder en omstreken elkaar ontmoet, namelijk kasteel Meylandt. 
Het project is een verrassing, een ontmoeting, een wederzijdse inspiratie en een kruisbestuiving. De leerlingen groeien, leren, creëren en geven blijk van onvermoede artistieke talenten. Vanuit hun eigenheid komen ze tot bijzondere individuele creaties: soms kleurrijk, soms ingetogen, met groot gebaar geschilderd, of met een enkel fijn lijntje getekend. Figuratief of abstract, expressief of juist erg kwetsbaar.

Deze tentoonstelling toont werken van Esra Yildirim, Rosie Gallucci, Jeffrey Schoels, Meryem Polat, Franky Reynders, Katharina Peeters, Osman Basaran, Andries Daniëls, Steven Quintens, Olivier Swinnen, Lucia Paternini en Kristien Zoons.

Expositie: CC MUZE, Dekenstraat 40, 3550 Heusden-Zolder. 
Vandaag was de officiele opening en daarna nog te bezoeken tot 19 november.
Openingstijden: elke dag van 14u. tot 20u. Zon- en feestdagen gesloten.


29 okt'17 WeyArt deze expo loopt van 29 okt tot 19 nov in cc Muze

 
    
Straks om 14 uur de officiële  opening van WeyArt in cc Muze.
De academie van Heusden-Zolder wil kunsteducatie voor een breed publiek toegankelijk maken. Iedereen, ongeacht voorkennis of achtergrond, kan een opleiding in een kunstdiscipline volgen. De samenwerking met ’t Weyerke is een mooi voorbeeld van hoe de academie actief inspeelt op diversiteit en inclusie.
Het project is een verrassing, een ontmoeting, een wederzijdse inspiratie en een kruisbestuiving. De leerlingen groeien, leren, creëren en geven blijk van onvermoede artistieke talenten. Vanuit hun eigenheid komen ze tot bijzondere individuele creaties: soms kleurrijk, soms ingetogen, met groot gebaar geschilderd, of met een enkel fijn lijntje getekend. Figuratief of abstract, expressief of juist erg kwetsbaar.
Deze tentoonstelling toont werken van
Esra Yildirim, Rosie Gallucci, Jeffrey Schoels, Meryem Polat, Franky Reynders, Katharina Peeters, Osman Basaran, Andries Daniëls, Steven Quintens, Olivier Swinnen, Lucia Paternini en Kristien Zoons.

Expositie: CC MUZE, Dekenstraat 40, 3550 Heusden-Zolder.
Opening 29 oktober 2017, 14u. Daarna nog te bezoeken tot 19 november 2017.
Openingstijden: elke dag van 14u. tot 20u. Zon- en feestdagen gesloten.


Academie beeldende kunsten Heusden-Zolder + ’t Weyerke vinden elkaar in WeyArt

Academie voor beeldende kunsten Heusden-Zolder en dienstencentrum ’t Weyerke ontmoeten elkaar in WeyArt HEUSDEN-ZOLDER - Vier jaar geleden begon een groep mensen met een beperking enthousiast aan een kunstopleiding in de Gemeentelijke academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder. Onder professionele begeleiding gingen ze aan de slag, en nu komen ze met verrassend artistiek resultaat naar buiten. De overzichtstentoonstelling WeyArt loopt van 29 oktober tot 19 november in CC MUZE.

De academie van Heusden-Zolder wil kunsteducatie voor een breed publiek toegankelijk maken. Iedereen, ongeacht voorkennis of achtergrond, kan een opleiding in een kunstdiscipline volgen. De samenwerking met ’t Weyerke is een mooi voorbeeld van hoe de academie actief inspeelt op diversiteit en inclusie.

 ‘t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een beperking, is een organisatie die het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van haar deelnemers hoog in het vaandel draagt. Kunsteducatie is een uitgelezen manier om hiertoe bij te dragen.

Deze gemeenschappelijke doelen leidden tot het project WeyArt: aangepaste kunstlessen voor deze bijzondere mensen. Onder professionele begeleiding kunst maken op de plaats waar heel creatief Heusden-Zolder en omstreken elkaar ontmoet, namelijk kasteel Meylandt.
 Het project is een verrassing, een ontmoeting, een wederzijdse inspiratie en een kruisbestuiving. De leerlingen groeien, leren, creëren en geven blijk van onvermoede artistieke talenten. Vanuit hun eigenheid komen ze tot bijzondere individuele creaties: soms kleurrijk, soms ingetogen, met groot gebaar geschilderd, of met een enkel fijn lijntje getekend. Figuratief of abstract, expressief of juist erg kwetsbaar.

Deze tentoonstelling toont werken van Esra Yildirim, Rosie Gallucci, Jeffrey Schoels, Meryem Polat, Franky Reynders, Katharina Peeters, Osman Basaran, Andries Daniëls, Steven Quintens, Olivier Swinnen, Lucia Paternini en Kristien Zoons.

Expositie: CC MUZE, Dekenstraat 40, 3550 Heusden-Zolder.
Opening 29 oktober 2017, 14u.
Daarna nog te bezoeken tot 19 november 2017.
Openingstijden: elke dag van 14u. tot 20u. Zon- en feestdagen gesloten.
27 nov'16 Academie Heusden-Zolder is de grootste van Vlaanderen

De tekenacademie van Heusden-Zolder telt dit schooljaar ruim 2.800 leerlingen. Hiermee is zij uitgegroeid tot de grootste academie voor beeldende kunsten van Vlaanderen. Bovendien heeft de academie nog steeds groeipotentieel met een nieuwe afdeling in Leopoldsburg die in opbouw is. De academie Heusden-Zolder is immers een regionale kunstinstelling, die ook tekenlessen inricht in buurgemeenten Houthalen-Helchteren, Beringen, Tessenderlo en Leopoldsburg. Vooral de stijging van het aantal kinderen dat les volgt is spectaculair. De afgelopen 2 schooljaren zijn er meer dan 250 kinderen bijgekomen, het equivalent van een gemiddelde basisschool. Al deze jonge studentjes leven zich in de tekenacademie elke week met veel enthousiasme uit in de speeltuin van de kunst.


26 okt'16 Meylandt-ART op 26 januari 2017

CC Muze is vanaf 26 januari 2017 weer de ontmoetingsplaats voor meer dan 150 volwassen cursisten van de Academie voor een overzichtstentoonstelling. Studenten van het 3de tot 6e jaar presenteren beeldhouwwerken, schilderijen, foto's, grafisch werk en tekeningen. Opening van de expo is voorzien op donderdag 26 januari om 20u00. Klik hier voor de pdf van de uitnodiging


28 sept'16   Beeld voor kasteel Meylandt staat terug op zijn sokkel

 
 
 
Een vijftal maanden geleden viel op het grasveld voor kasteel Meylandt een beeldhouwwerk van kunstenares An Claeys ten prooi aan vandalen. Eén beeld uit een groep van drie werd met geweld naar onder getrokken, waardoor de metalen binnenconstructie werd afgebroken en de buitenschil gebarsten. An is student beeldhouwkunst aan de academie en met behulp van de leerkracht is het beeld binnenin opnieuw verstevigd en vervolgens ook zorgvuldig gerestaureerd in Acrylic One, een weersbestendige kunststof. Woensdagvoormiddag werd het beeld teruggeplaatst op zijn sokkel, zodat de beeldengroep nu weer in volle glorie te bewonderen is.  Met veel dank aan Frederique Jamart en Walter Missotten

Limburgse Academie's samen voor expo in Alden Biesen 03 juli'168 Limburgse Academies samen voor expo in Alden Biesen.

Vanaf nu zaterdag 09 juli  tot en met 28 augustus houd de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten Heusden-Zolder een grote expo/tentoonstelling in Alden Biesen. Aan dit project zullen maar liefst 8 Limburgse Academies deelnemen. Er zal dus zeker veel mensen uit Heusden-Zolder met hun werken tentoon gesteld worden.

Misschien een aanrader om daar eens een kijkje te gaan nemen tijdens het weekend of in jullie verlofperiode. Kasteelstraat 6 in Bilzen www.alden-biesen.be 

23 juni'16 Kinderen tekenacademie Boekt toveren speelplaats om tot kunstwerk


 
   
De tekenacademie zit ook op de schijnbaar rustige momenten niet stil. Dit schooljaar hebben de leerlingen van de tekenacademie een grote muurschildering ontworpen voor hun speelplaats in de basisschool van Boekt. De naschoolse opvang van deze basisschool werkt al geruime tijd samen met hun buren van de tekenacademie in buurthuis Den Ubbel. Deze samenwerking betekent een feest voor alle kinderen in de buurt. Zij vinden in de academie een fantastische plek waar zij zich creatief kunnen uitleven en de gekste dingen mogen bedenken. Omdat de kinderen vonden dat hun speelplaats in de basisschool wel wat kleur kon gebruiken, hebben zij in de tekenacademie ontwerpen gemaakt om deze om te toveren tot één groot kunstwerk vol gekke beesten. Zoals je op de foto kunt zien kende hun fantasie geen grenzen. Onder leiding van de tekenleerkrachten werden de tekeningen omgezet op grote houten panelen en uitgezaagd. Vervolgens werd het oudercomité van de basisschool ingeschakeld. De ouders mochten als leerjongens van de kinderen de handen uit de mouwen steken om de enorme achtergrond van de wandschildering in de grondverf te plaatsen. Daarna werden de expressieve kunstwerken van de kinderen op de muur vastgeschroefd. De kinderen van Boekt zijn apetrots op hun prestatie en vertoeven nu iedere dag letterlijk in hun eigen speeltuin van de kunst.


28 mei'16  TENTOONSTELLING EN FILMFESTIVAL TEKENACADEMIE 

 
   
  
‘FILMSTER’ De 2.200 kinderen en jongeren van de tekenacademie uit Heusden-Zolder hebben dit schooljaar gewerkt rond het thema ‘FILMSTER’. Heel cultuurcentrum Muze is omgetoverd tot een reusachtige Hollywoodstudio, waar bezoekers volop kunnen genieten van de glitter and glamour van de filmwereld, van filmdecors, special effects, paparazzi, popcorn en adembenemende filmsterren. De studenten tonen in hun kunstwerken het allerbeste uit de filmwereld: superhelden, thrillers, sciencefiction, horror, komedies, drama’s, animatie, westerns, avonturen- en romantische films, … Afgelopen weekend organiseerde de tekenacademie een groot filmfestival voor kinderen en jongeren. De muziekacademie zorgde voor animatie en live filmmuziek en The Roxy Theatre uit Koersel voor heerlijke jeugdfilms. Roxy viert dit jaar haar 70ste verjaardag, wat aanleiding was voor de tekenacademie om het thema ‘Filmster’ te kiezen. Op vrijdagavond vond de AWARD-NIGHT van de academie plaats. Showbizz Bart heette iedereen hartelijk welkom vanuit een oogverblindende roze Hummer-limousine. Paparazzi en figuranten stonden de studenten van de academie op te wachten aan de rode loper, waar zij zich mochten laten fotograferen, uitgedost als bekende filmfiguur of als filmster in galakledij. De Academie Big Band speelde bekende soundtracks. Daarna loofde de academie een AWARD uit voor de best verklede student. Showbizz Bart was voorzitter van de jury. De winnaars kregen een ritje aangeboden in de spectaculaire limousine. Al de andere deelnemers kregen een filmticket. Zoals op elke Award-avond kwam er ook een wereldster optreden, namelijk de enige echte lookalike van Michael Jackson (winnaar van ‘My name is Michael’). De avond werd afgesloten met twee spannende nachtfilms. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vond er doorlopend een groot filmevenement voor kinderen plaats. Zij mochten als filmster komen schitteren in fantastische filmdecors en rondlopen tussen acteurs verkleed als beroemde filmhelden. Zij konden zich laten schminken als filmster, hun haren laten opsteken als een echte diva, hun nagels laten lakken, … of griezelig echte filmwondes laten aanbrengen met nepbloed. Intussen werden heerlijke jeugdfilms gedraaid. De tentoonstelling “FILMSTER” blijft te bezichtigen t.e.m. zondag 19 juni ’16. Alle dagen open van 14u00 tot 20u00. Zaterdagen en zondagen van 14u00 tot 18u00.


27 mei'16  Ook een Special Guest op Awards Night in cc Muze 

  
Zoals op elke Award-avond komt er ook een wereldster optreden, namelijk de enige echte lookalike van Michael Jackson (winnaar van ‘My name is Michael’) verscheen plots op de Bühne. Zijn danspasjes, moonwalk en andere zijn echt zoals Michael het zou brengen. Uiterlijk heeft hij ook wat laten aanpassen. De avond wordt afgesloten met twee spannende nachtfilms. Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze info en foto's

AWARD-NIGHT "Popcorn" Janne, Maike, May en Eva 

 
   
Met dank aan Frederique Jamart voor deze winnaars foto's
De winnaars zijn vanavond geworden
1e plaats "Popcorn" (Janne Mariën, Maike Mondelaers, May Nicasy, Eva Vanwesemael) 2de plaats voor "Fiona" (Floor Vandevoort) foto links onder

3de plaats "Diva's & Bodyguards" Wout Vanheusden, Wout Reynders, Lara Reynders, Evelien Theunis, Myra Wolfs foto rechts onder
4de plaats voor "Cool" (Jonas Franssen , Jasper Storms)
5de plaats voor 5de plaats "Tinkerbell" (Marjolein Cnudde)
 
Op vrijdag 27 mei vindt de AWARD-NIGHT van de academie plaats. Vanaf 19u30 heet Showbizz Bart alle studenten van 12 tot 18 jaar hartelijk welkom vanuit een oogverblindende roze Hummer-limousine. Paparazzi en figuranten staan hen op te wachten aan de rode loper, waar zij zich kunnen laten fotograferen, uitgedost als bekende filmfiguur of als filmster in galakledij. De Academie Big Band speelt bekende soundtracks.
Om 20u30 looft de academie een AWARD uit voor de best verklede student. Showbizz Bart is voorzitter van de jury. De top vijf van best verklede leerlingen ontvangen een prachtige prijs. De winnaar krijgt een ritje aangeboden in de spectaculaire limousine. Al de andere deelnemers krijgen een troostprijs. Zoals op elke Award-avond komt er ook een wereldster optreden, namelijk de enige echte lookalike van Michael Jackson (winnaar van ‘My name is Michael’). De avond wordt afgesloten met twee spannende nachtfilms.


Heel het festivalweekend is er in de kleine feestzaal ‘ouderopvang’ in de vorm van een gezellig filmcafé, waar ouders en bezoekers kunnen wachten op hun kind(eren) en genieten van een drankje en live muziek. De tentoonstelling “FILMSTER” blijft te bezichtigen t.e.m. zondag 19 juni ’16. Alle dagen open van 14u00 tot 20u00. Zaterdagen en zondagen van 14u00 tot 18u00. Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze knappe foto's


""FILMSTER"" van de Academie deze avond in cc Muze 

 
   
   
Deze avond was de rode loper uitgerold aan cc Muze voor de expo ""FILMSTER"" van de gemeentelijke academie. Natuurlijk zoals verwacht enorm veel volk en publiek kwam hiert op af. En SHOWBIZZ BART was ook aanwezig en kon zowat met iedereen op de foto gaan. Dit deed hij wel met alle plezier ....
Iedereen had zich verkleed en zou zo op de bühne komen met Bart die alles fijn en vlot aan elkaar praatte en de personen interviewde zoals dat echt in de showbizz gaat.  Er was heel wat pers aanwezig en er zijn enorm veel foto's gemaakt. In totaal waren er zo'n 45 groepen die op de podia kwamen.

Wij moeten toch weer vaststellen dat de Gemeentelijke Academie een prachtshow deze avond hebben gebracht en alles piekfijn regelde. De 2.200 kinderen en jongeren van de tekenacademie hebben dit schooljaar gewerkt rond het thema ‘FILMSTER’. Heel CC MUZE in Heusden-Zolder is omgetoverd tot een reusachtige Hollywoodstudio, waar bezoekers volop kunnen genieten van de glitter and glamour van de filmwereld, van filmdecors, special effects, paparazzi, popcorn en adembenemende filmsterren. De studenten tonen in hun kunstwerken het allerbeste uit de filmwereld: superhelden, thrillers, sciencefiction, horror, komedies, drama’s, animatie, westerns, avonturen- en romantische films, …

27 mei'16 "" FILMSTER "" het festival van de Academie start deze avond
Op vrijdag 27 mei vindt de AWARD-NIGHT van de academie plaats. Vanaf 19u30 heet Showbizz Bart alle studenten van 12 tot 18 jaar hartelijk welkom vanuit een oogverblindende roze Hummer-limousine. Paparazzi en figuranten staan hen op te wachten aan de rode loper, waar zij zich kunnen laten fotograferen, uitgedost als bekende filmfiguur of als filmster in galakledij. De Academie Big Band speelt bekende soundtracks. Om 20u30 looft de academie een AWARD uit voor de best verklede student. Showbizz Bart is voorzitter van de jury. De top vijf van best verklede leerlingen ontvangen een prachtige prijs. De winnaar krijgt een ritje aangeboden in de spectaculaire limousine. Al de andere deelnemers krijgen een troostprijs. Zoals op elke Award-avond komt er ook een wereldster optreden, namelijk de enige echte lookalike van Michael Jackson (winnaar van ‘My name is Michael’). De avond wordt afgesloten met twee spannende nachtfilms.


24 mei'16 ""FILMSTER"" in cc Muze een EXPO van de Gemeentelijke Academie

 
    
De 2.200 kinderen en jongeren van de tekenacademie hebben dit schooljaar gewerkt rond het thema ‘FILMSTER’. Heel CC MUZE in Heusden-Zolder is omgetoverd tot een reusachtige Hollywoodstudio, waar bezoekers volop kunnen genieten van de glitter and glamour van de filmwereld, van filmdecors, special effects, paparazzi, popcorn en adembenemende filmsterren.

De studenten tonen in hun kunstwerken het allerbeste uit de filmwereld: superhelden, thrillers, sciencefiction, horror, komedies, drama’s, animatie, avonturen- en romantische films, … De tekenacademie organiseert ook een groot filmfestival voor kinderen en jongeren. De muziekacademie zorgt voor animatie en live filmmuziek en The Roxy uit Koersel voor heerlijke jeugdfilms.

Op zondag 29 mei tussen 10u00 en 18u00 wordt een prachtige selectie jeugdfilms voor kinderen van 6 tot 14 jaar getoond in de schouwburg van cultuurcentrum MUZE in Heusden-Zolder. Hieronder kun je lezen hoe je je kind(eren) of kleinkind(eren) en hun vriendjes kunt verwennen met een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling, een rondje op de rode loper tussen filmfiguranten en een prachtige avonturenfilm. Je kunt een filmticket reserveren door te bellen naar het secretariaat van de academie op 011/ 80 80 89.

Een filmticket kost slecht 3 euro (= inkombandje + zakje popcorn + kleine verrassing). De leerkrachten houden toezicht op de kinderen en voor de ouders / grootouders is er een gezellig filmcafé ingericht met live muziek. Kom genieten van dit unieke filmfestival!
+


FILMSTER is een EXPO van de Tekenacademie
Dit zal plaats vinden op 27/28/29 mei 2016
in cc Muze en deze expo blijft verder lopen tot en met 19 juni
Academie Heusden-Zolder, Beringen, Houthalen-Helchteren en Tessenderlo.06 januari '16 Programma overzicht 2016 door Walter Missotten 


Ook een ander werkjaar voor de Gemeentelijke Academie Heusden-Zolder, en directeur Walter Missotten  reageerde op ons schrijven met de vraag aan wat wij ons dit schooljaar Academie nog mogen verwachten van tentoonstellingen ....

Hoogtepunt wordt opnieuw onze jaarlijkse tentoonstelling van onze 2.300 kinderen en jongeren die zich ieder jaar artistiek komen uitleven in de academie. De academie zet in het weekend van 27-28 en 29 mei in CC Muze een groot cinemaproject op poten in samenwerking met Cine Roxy in Koersel. Er zal een "Oscaruitreiking" zijn, een rode loper event, een popcorn festijn en uiteraard een spraakmakende tentoonstelling met filmposters, filmsterren, glitter en glamour en talloze cinefiele kunstwerken.

PROGRAMMA ACADEMIE 2016
Donderdag 21 april ’16:
Opening tentoonstelling basisopleiding volwassenen van Tessenderlo in CC Het Loo in Tessenderlo om 20u00

Zondag 24 april ’16:
Opening tentoonstelling van de kinderen in Meulenberg n.a.v. het Internationaal Kinderfeest in CC Casino in Houthalen-Meulenberg om 14u00

Woensdag 27 april ’16:
Opening tentoonstelling kinderen en jongeren in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Beringen om 18u30

Zaterdag 28 mei ’16:
Opening groots tentoonstellingsproject kinderen en jongeren “Filmster!” in CC Muze om 14u00

Zondag 12 juni ’16:
Opening tentoonstelling en opendeurdag basisopleiding volwassenen van Houthalen-Oost in het atelier in Houthalen-Oost van 14u00 tot 18u00

Vrijdag 17 juni ’16:
Opening tentoonstelling “Eindejaarswerken” en diploma-uitreiking volwassenen in het oud gemeentehuis van Houthalen-Helchteren om 20u0001 Dec'15  180 kunstenaars tonen hun artistieke kunst in cc Muze


  
     
Elke student heeft zijn of haar verbeelding de vrije loop gelaten en heeft op persoonlijke wijze vorm gegeven aan stillevens, naaktmodellen, landschappen en aan eigen ideeën en composities. Het zijn stuk voor stuk creaties die de bezoeker direct aanspreken of op zijn minst zachtjes toefluisteren. Deze expo is een sterke stimulans voor jong en oud om hun talent in de academie verder te blijven ontwikkelen. Deze uitgebreide collectie kunstwerken kan je nog t.e.m. 3 januari bezichtigen in CC Muze, dagelijks van 14u tot 20u.
01 Dec'15   T E N T O O N S T E L L I N G 300 JAAR KASTEEL MEYLANDT


      
      
De academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder bestaat 50 jaar en kasteel Meylandt, het hoofdgebouw, 300 jaar! Deze verjaardag van drie eeuwen wordt letterlijk in de verf gezet met een speelse en sprookjesachtige tentoonstelling van de kinderen van de tekenacademie. Zij presenteren prachtige kunstwerken rond het kasteel en haar bewoners doorheen de tijd. Verwacht je dus aan ridders en jonkvrouwen, maar ook aan draken, spoken en vleermuizen. Zelfs Rapunzel laat haar gouden vlecht uit een kasteeltoren naar beneden hangen. Er zijn aristocraten met pruiken te zien, een antiek kasteelsalon met luchters en kandelaren, zelfs luchtkastelen. Kortom de creatieve gekte van de academie is weer in haar volle glorie te bewonderen. Voor de opening van de tentoonstelling werd een kinderreceptie voorzien met reusachtige snoeptaarten en andere roze lekkernijen. Kasteel Meylandt zelf is immers ook geschilderd in een oud roze kleur. De tentoonstelling is te bezichtigen t.e.m. 19 december tijdens de openingsuren van de academie: maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00. Gesloten tussen 17u00 tot 18u00. Op zaterdag open van 8u30 tot 12u30. Meer info www.academie.be .01 Dec'15 Kasteel Meylandt 300 jaar en 50 jaar Academie met de jeugdacademie


 
   
De academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder bestaat 50 jaar en kasteel Meylandt, het hoofdgebouw, 300 jaar! Deze verjaardag van drie eeuwen wordt letterlijk in de verf gezet met een speelse en sprookjesachtige tentoonstelling van de kinderen van de tekenacademie. Zij presenteren prachtige kunstwerken rond het kasteel en haar bewoners doorheen de tijd. Verwacht je dus aan ridders en jonkvrouwen, maar ook aan draken, spoken en vleermuizen. Zelfs Rapunzel laat haar gouden vlecht uit een kasteeltoren naar beneden hangen. Er zijn aristocraten met pruiken te zien, een antiek kasteelsalon met luchters en kandelaren, zelfs luchtkastelen. Kortom de creatieve gekte van de academie is weer in haar volle glorie te bewonderen. Voor de opening van de tentoonstelling werd een kinderreceptie voorzien met reusachtige snoeptaarten en andere roze lekkernijen. Kasteel Meylandt zelf is immers ook geschilderd in een oud roze kleur. De tentoonstelling is te bezichtigen t.e.m. 19 december tijdens de openingsuren van de academie: maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00. Gesloten tussen 17u00 tot 18u00. Op zaterdag open van 8u30 tot 12u30. Meer info www.academie.be . Met veel dank aan Walter Missotten voor deze info en foto's 28 nov'15 180 kunstenaars tonen hun artistieke talent in cc Muze 

  
   
      
De kunstacademie van Heusden-Zolder vierde dit jaar haar 50ste verjaardag met een hele reeks expo’s en sluit haar feestjaar af met een prachtige overzichtstentoonstelling. Kleurrijk, verrassend en veelzijdig, zo kun je Meylandt Art omschrijven, de tentoonstelling van 180 academiestudenten in Cultuurcentrum Muze. Zij presenteren een uiterst gevarieerde selectie schilderijen, foto’s, tekeningen, grafiek en beeldhouwwerken. Al deze studenten delen hun passie voor beeldende kunst. Elke student heeft zijn of haar verbeelding de vrije loop gelaten en heeft op persoonlijke wijze vorm gegeven aan stillevens, naaktmodellen, landschappen en aan eigen ideeën en composities. Het zijn stuk voor stuk creaties die de bezoeker direct aanspreken of op zijn minst zachtjes toefluisteren. Deze expo is een sterke stimulans voor jong en oud om hun talent in de academie verder te blijven ontwikkelen. Deze uitgebreide collectie kunstwerken kan je nog t.e.m. 3 januari bezichtigen in CC Muze, dagelijks van 14u tot 20u.27 nov'15 180 Kunstenaars tonen hun artistiek talent in cc Muze 

  
  
Foto's door Tony Sempels waarvoor heel veel dank
De kunstacademie van Heusden-Zolder vierde dit jaar haar 50ste verjaardag met een hele reeks expo’s en sluit haar feestjaar af met een prachtige overzichtstentoonstelling. Kleurrijk, verrassend en veelzijdig, zo kun je Meylandt Art omschrijven, de tentoonstelling van 180 academiestudenten in Cultuurcentrum Muze. Zij presenteren een uiterst gevarieerde selectie schilderijen, foto’s, tekeningen, grafiek en beeldhouwwerken. Al deze studenten delen hun passie voor beeldende kunst. Elke student heeft zijn of haar verbeelding de vrije loop gelaten en heeft op persoonlijke wijze vorm gegeven aan stillevens, naaktmodellen, landschappen en aan eigen ideeën en composities. Het zijn stuk voor stuk creaties die de bezoeker direct aanspreken of op zijn minst zachtjes toefluisteren. Deze expo is een sterke stimulans voor jong en oud om hun talent in de academie verder te blijven ontwikkelen. Deze uitgebreide collectie kunstwerken kan je nog t.e.m. 3 januari bezichtigen in CC Muze, dagelijks van 14u tot 20u.20 oktober'15 De Gemeentelijke Academie Heusden-Zolder blijft verder feesten


  
De Gemeentelijke Academie Heusden-Zolder is al vele jaren de grootst groeiende Academie van het Land. Nu door de feestelijkheden van de vieringen "50 jaar Academie" kreeg dit een enorme boost en publiciteit. Een aantal leerlingen in het verleden kwam neer op 2.500, maar dit schooljaar word deze kaap overtroffen en bereikt het magische getal van 2.700 leerlingen. Een + waarde van 170 kinderen is echt opvallend. In de tekenacademie vertoeven de kinderen in de speeltuin van de kunst. Het is duidelijk dat zij hier nog lang niet zijn uitgespeeld en zich zelfs steeds talrijker creatief komen uitleven.

16 okt'15 Overzichtstentoonstelling Academie op 23 oktober Feest 50 jaar Academie Beeldende Kunsten
Opening op vrijdag 23 oktober omstreeks 20 uur Kasteel Meylandt.
Een overzichtstentoonstelling met prachtige realisaties van studenten fotokunst.
Expo is te bezichtigen tot en met 22 november maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00. Gesloten van  17u00 toto 18u00
Zaterdag van 08u30 tot 12u30  www.academie.be


25 septe'15 50-jarige academie viert verder met tentoonstelling grafiek in kasteel Meylandt.


  
  
De vrije grafiekers van de academie Heusden-Zolder bewijzen in een eigentijdse en frisse tentoonstelling dat grafiek heel wat meer is dan het traditionele drukwerk in zwart, wit en grijs. Integendeel, het speelse en kleurrijke karakter van deze boeiende discipline wordt extra in de verf gezet aan de hand van drie feestelijke projecten. Zo is er de grafiekmap waaraan zowel studenten als leerkrachten hebben meegewerkt om hun visie op het thema feest te verbeelden via diverse druktechnieken. Tevens laten de studenten ook zien wie ze zijn aan de hand van kleurrijke en expressieve zelfportretten. En tenslotte, omdat grafiek de kunst van het drukken is en grafiekers nu eenmaal graag letterlijk overal hun stempel op drukken moesten ook de muren en de zuilen van kasteel eraan geloven en zijn deze dus ook onder handen genomen, maar hoe of wat, dat kom je zelf best bekijken…
Naast deze projecten worden er ook nog individuele werken van de studenten getoond, zodat er een zeer brede waaier aan druktechnieken, stijlen en persoonlijke invalshoeken te bezichtigen is.
De expo is nog te bezoeken t.e.m. 18 oktober tijdens de openingsuren van de academie: maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00. Op zaterdag van 8u30 tot 12u30. Meer info via www.academie.be11 sept'15 Gemeentelijke Academie Beeldende Kunsten geeft voorlopige programma vrij


Walter Missotten directeur van de Gemeenteljke Academie Heusden-Zolder licht ons even in over de aankomende projecten die geprogrammeerd staan in de volgende weken en maanden. De academie viert in 2015 nog even verder haar 50-jarig bestaan en ook 300 jaar kasteel Meylandt met volgende tentoonstellingen:

Vrijdag 25 september ’15:
Opening tentoonstelling van studenten vrije grafiek in kasteel Meylandt om 20u00

Vrijdag 23 oktober ’15:
Opening tentoonstelling van studenten fotokunst in kasteel Meylandt om 20u00

Zondag 22 november ’15:
Opening tentoonstelling “ 300 jaar kasteel” van leerlingen van 6 tot 18 jaar in kasteel Meylandt om 10u30

Donderdag 26 november ’15:
Opening tentoonstelling “MeylandtArt” van studenten van alle ateliers in CC Muze om 20u00

Voor 2016 hebben we voor onze kinderen en jongeren in mei een groot driedaags cinemaproject gepland in CC Muze. Het thema is film, popcorn, Oscar uitreiking, rode loper event, enz. We werken samen met Cine Roxy uit Koersel die haar 60-jarig bestaan viert. We blijven dus nog even in de verjaardagen zitten.10 september'15 Expo Vrije Grafiek" kasteel Meylandt 25 september

Op vrijdag 25 september omstreeks 20 uur op Kasteel Meylandt houdt de Gemeentelijke Academie  voor beeldende kunsten een tentoonstelling "Vrije Grafiek". Dit met prachtige realisatie's van de studenten vrije grafiek, ook alle kunstwerken uit de grafiekmap "feest" worden gepresenteerd.

Deze expo is en blijft geopend tot en met 18 oktober op maandag tot vrijdag van 08u30 tot en met 22u00. En op zaterdag van 08u30 tot en met 12u30.  Meer info via www.academie.be 


19 juni'15 Eindejaarsstudenten Academie in de bloemetjes gezet.


  De jarige academie blijft feest vieren. Dit keer werden de eindejaarsstudenten in de bloemetjes gezet. Vrijdagavond vond in kasteel Meylandt de diploma-uitreiking plaats van de leerlingen die dit schooljaar afstuderen in de academie voor beeldende kunsten. Schepen Marleen Hoydonckx feliciteerde de studenten met hun prachtige kunstwerken en opende vervolgens de tentoonstelling "Eindejaarswerken". Honderden beelden, schilderijen, tekeningen en foto's worden tentoongesteld in kasteel Meylandt, het koetshuis en in een leegstaand paviljoen van Basisschool De Luchtballon in de Kortstraat. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen t.e.m. 28 juni: in de Luchtballon en kasteel Meylandt op zaterdag en zondag van 13u tot 17u - in kasteel Meylandt ook iedere weekdag van 13u tot 17u en van 18u tot 21u. Meer informatie vind je op www.academie.be. Morgen meer foto's met veel dank aan Walter Missotten
    17 april'15 Hoera feest is goed in opbouw gestart


   
Op 09 en 10 mei in en rond het kasteel Meylandt komt ""Hoera, feest"" in organisatie van de Gemeentelijke Academie die dit jaar een speciale editie mag krijgen voor hun 50 jarig jubeleum. 2.000 kinderen en jongeren zullen deelnemen met aansluitend een groot festival voor jong en oud. Bovendien is er ook aan de allerkleinste gedacht met de spectaculaire kinderhappening "Het Bal van de Koning" inclusief spannende zoektocht door het bos.
Tijdens dit weekend verwachten een 3000 bezoekers en is er tal van straatanimatie voorzien, live bands, workshop, een spectaculair vuurwerk en nog veel meer. De opbouw en organisatie van heel deze happening is al geruime tijd bezig.

Je kan zien dat de strandhuisjes hier en daar al kleuren krijgen, toch de volgende weken als de Gemeentelijke Academie terug van start gaat zullen de leerlingen zelf hun kunst aanbrengen aan deze strandhuisjes. Of de Scouts moeten nog langs komen om bruggen te bouwen ... de feesttenten moeten er nog komen. Dus werk genoeg en wij zullen u zeker op de hoogte houden


30 maart'15 De eerste strandhuisjes voor de 9de mei staan er al  
  
Vandaag is de Academie weer gestart met de werken voor de opendeurdagen van 09 mei eerstkomende dat rond kasteel Meylandt zal plaats vinden. Meer info daarover zullen wij u ten gepaste tijden wel meedelen.

Op de weide voor het kasteel zullen er 16 strandhuizen  geplaatst worden die de Academie opgekocht heeft in Zeeland (Nederland). Die strandhuizen worden nu dus opgebouwd, en de bedoeling is dat de kinderen van de academie die Huizen gaan verven en versieren met hun kunst. Daar zullen dan ook nog 2 feesttenten bijgeplaatst worden en een grote serre. En 2 gepimpte caravans zullen dan ook bog op het terrein verschijnen.

Er zullen op die 9de mei optredens komen in de feesttent en allerlei random aktractie's, maar daar later meer over.


29 maart'15  Kasteel Meylandt en Koetshuis was opendeurdag Academie  
  
Ook op kasteel Meylandt was er opendeurdag deze namiddag. Zowel in het kasteel zelf als in het koetshuis kon je de kunstenaars aan het werk zien. De manier hoe ze werkten, met tekenen , schilderen of grafische ontwerpen maken. Onze fotograaf Frederique Jamart maakte er een bijdrage van


Jeugdatelier en Beeldatelier open hun deuren vandaag op het Heem  
  
  
Vandaag stonden de ateliers en Jeugdacademie Het Heem met een opendeurdag. Heel wat volk kwamen er een kijkje nemen en zagen hoe de kinderen alles mooi verfde en tekende. Maar ook de ateliers van Beeldwerken opende hun deuren en daar kon je dan rechtstreeks ook een praatje maken met de kunstenaar zelf en zijn werk. Allemaal zeer mooi en een aanrader.

26 maart'15 De Gemeentelijke Academie zet de Bloemetjes Buiten


 
  
Nu zondag 29 maart van 14u00 tot 18u00 staan de deuren van Kasteel Meylandt en Jeugdatelier Het Heem open zodat je met je eigen ogen kan zien wat onze Jeugd en andere zoal klaarmaakt.

In het Kasteel Meylandt kan je terecht voor Schilderkunst, Tekenkunst, Fotokunst en vrije Grafiek.
Open ateliers Het Heem laat dan weer de Beeldhouwkunst en de Jeugdateliers schitteren.


24 maart'15 Opbouw werken van Jeugdatelier Het Heem voor Expo van Zondag  
De opbouw van 50 jaar Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten van de jeugd die volgende zondag hun opendeurdag houden aan Kasteel Meylandt, de Jeugdateliers Het Heem en de ateliers dit tussen 14u00 en 18u00

De aankleding gebeurd aan een snel tempo, de kinderen hadden de bloemen en koppen al gemaakt en nu moest alles geplaatst worden rond het Kasteel Meylandt. Met veel dank aan Roger Borgions voor ons de eerste foto's al te bezorgen.


11 maart 2015 de toegangsweg naar Meylandt is gesierd met lampionnen  50 jaar Academie  
  
  
50 jaar Academie word in alle opzichten gevierd, nu vandaag is men op de toegangsweg naar kasteel Meylandt gestart met aan weerszijde van de weg lampionnen op te hangen dit door de medewerkers van de academie en de mensen met de hoogtewerker van de Gemeente. Wel te verstaan lampionnen zonder stroom, en , de academie houd opendeur op 29 maart tussen 14 en 18 uur in het kasteel zelf, koetshuis en het Heem


50 jaar Academie tentoonstelling Tekenkunst   
50 jaar Academie Beeldende Kunsten Heusden-Zolder
Tentoonstelling Tekenkunst
Op vrijdag 06 maart omstreeks 20u00 is op Kasteel Meylandt de officiële opening.
De studenten Tekenkunst hebben een tentoonstelling gemaakt met een feestkamer
zoals ze eruit ziet na een feest. Het bijzondere is dat elk object grafisch bewerkt is.
tafellinnen, bestek, borden ...alles is getekend in zwart-wit.Dit zorgt voor een unieke
visuele ervaring

Deze expo is te bezichtigen tot en met 29 maart tijdens de uren van de academie.
Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00 en gesloten van 17u00 tot 18u00
Zaterdag open van 08u30 tot 12u30 www.academie.be 


18 februari'15 Expo Leerkrachten oud Leerkrachten Academie  
    
De Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder viert haar 50-jarig bestaan. Naar aanleiding van dit jubileum opent iedere maand een boeiende tentoonstelling met kunstwerken van volwassenen, kinderen of jongeren. Gewoonlijk onderwerpen de jongere of oudere studenten van de academie hun creaties aan de kritische blik van leerkrachten en publiek. Op de tentoonstelling in CC Muze worden de rollen omgedraaid. Dit keer stellen de docenten tentoon en mogen leerlingen en publiek de kunstwerken van hun leerkrachten en oud-leerkrachten beoordelen. Zij hebben hier lang op moeten wachten. Het is liefst 38 jaar geleden dat de leerkrachten van de academie nog samen hebben tentoongesteld.
Wat onmiddellijk opvalt op deze boeiende tentoonstelling, is de veelzijdigheid aan kunstdisciplines. In de academie werken professionele tekenaars, schilders, beeldhouwers, grafici, industrieel vormgevers, textiele vormgevers, grafisch vormgevers, glaskunstenaars, juweelkunstenaars, animatiekunstenaars, striptekenaars, illustratoren, fotografen, enz. De grote verscheidenheid in technieken en stijlen geeft een zicht op de brede artistieke expertise die in de academie aanwezig is en die wordt doorgegeven aan de studenten.
De tentoonstelling is nog t.e.m. 8 maart ’15 dagelijks te bezichtigen van 14u tot 20u.


12 februari'15 Opening tentoonstelling cc Muze Oud Leraars   
   
Geen Tom Michielsen aan de speakerstand dit keer maar wel algemeen Directeur Walter Missotten van de Academie van Beeldende Kunsten. Bij ons beter bekend als Kasteel Meylandt op de Beringersteenweg. Na een korte inleiding nam schepen Marleen Hoydonckx het woord. Ze heette de oud docenten, leerkrachten, leerlingen en exposanten van de Beeldende Kunsten Academie allemaal welkom bij hun tentoonstelling in CC Muze. Dit leidde dan ook tot een overvolle foyer. De perfecte aanleiding voor een overzichtstentoonstelling met kunstwerken van de leerkrachten en oud-leerlingen van de academie. De gemoedelijke sfeer was ook kenbaar bij Burgervader Mario Borremans die zag, keek, en merkte dat deze tentoonstelling goed was ingericht. De grote verscheidenheid aan technieken had voor ieder wat wils. Opvallendste schilderij was dat van Tejo Van Den Broeck. De gewezen leraar van de academie en Docent aan de Hoge school poseerde met zijn zelfportret. Een enorm werk waar de artiest 3 maanden aan heeft gewerkt, en waarvan je het verschil met fotografie en schilderen bijna niet merkt. Een aangenaam persoon ook met een kunstkritische kijk op de wereld, en gewaardeerd, waardoor hij volgende maand jury-lid is bij een expositie in Italië.
Zijn werk, en dat van heel de Beeldende Kunsten Academie kan je bewonderen tot en met 8 Maart in CC Muze. We zagen. We keken. En we merkten ook dat het goed was. Zeker een bezoekje waard. (met dank aan Tony Sempels)


07 februari'15 150 kunstenaars Gemeentelijke Academie stellen tentoon


  
    
De Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder viert in 2015 haar 50-jarig bestaan. Iedere maand vindt er een andere tentoonstelling plaats, zowel van de volwassenenateliers als van de kinderen en jongeren. Aan creatief talent heeft de academie geen gebrek. Met haar 2.551 studenten is zij de tweede grootste academie voor beeldende kunst in Vlaanderen. Momenteel loopt een overzichtstentoonstelling met prachtige realisaties van de studenten schilderkunst. Heel kasteel Meylandt in Heusden-Zolder wordt gevuld met kleurrijke stillevens, portretten, landschappen en vrije composities. De tentoonstelling is nog te bezichtigen t.e.m. 28 februari tijdens de openingsuren van de academie: maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00 - zaterdag van 8u30 tot 12u30.

05 februari 15 Feestkalender Gemeentelijke Academie Heusden-ZolderFEESTKALENDER ACADEMIE 2015
Vrijdag 30 januari ’15: Opening tentoonstelling “Studenten schilderkunst” in kasteel Meylandt om 20u00
Donderdag 12 februari ’15: Opening tentoonstelling “Leerkrachten en oud-leerkrachten academie” in CC Muze om 20u00
Vrijdag 7 maart ’15: Opening tentoonstelling “Studenten tekenkunst” in kasteel Meylandt om 20u00 Zondag 29 maart ’15: Opendeurdag academie in kasteel Meylandt en het Heem van 14u00 tot 18u00
Zaterdag 9 mei ’15: Opening kunstenfestival academie “Hoera, feest!” om 14u00 met tentoonstelling kinderen en jongeren, kinderhappening, kermis, live muziek, straatanimatie in en om kasteel Meylandt met 's avonds groot volksfeest tot 02u00

Zondag 10 mei ’15: Familiedag kunstenfestival academie “Hoera, feest!” met tentoonstelling kinderen en jongeren, kinderhappening, kermis, live muziek, straatanimatie in en om kasteel Meylandt van 14u00 tot 19u00

Vrijdag 30 mei ’15: Opening tentoonstelling “Studenten beeldhouwkunst” in het Heem om 20u00 en "24u marathon" met workshops (raku stoken, brons gieten, …), met op zaterdagvoormiddag brunch

Vrijdag 19 juni ’15: Opening tentoonstelling “Eindejaarswerken” in kasteel Meylandt en BS De Luchtballon om 20u00

Vrijdag 25 september ’15: Opening tentoonstelling “Studenten vrije grafiek” in kasteel Meylandt om 20u00
Vrijdag 23 oktober ’15: Opening tentoonstelling “Studenten fotokunst” in kasteel Meylandt om 20u00
Donderdag 26 november ’15: Opening tentoonstelling studenten alle ateliers “MeylandtArt” in CC Muze om 20u00

01 februari'15 150 studenten schilderkunst tonen hun kunstwerken.     
De Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder viert in 2015 haar 50-jarig bestaan. Iedere maand vindt er een andere tentoonstelling plaats, zowel van de volwassenenateliers als van de kinderen en jongeren. Aan creatief talent heeft de academie geen gebrek. Met haar 2.551 studenten is zij de tweede grootste academie voor beeldende kunst in Vlaanderen. Momenteel loopt een overzichtstentoonstelling met prachtige realisaties van de studenten schilderkunst. Heel kasteel Meylandt in Heusden-Zolder wordt gevuld met kleurrijke stillevens, portretten, landschappen en vrije composities. De tentoonstelling is nog te bezichtigen t.e.m. 28 februari tijdens de openingsuren van de academie: maandag tot vrijdag van 08u30 tot 22u00 - zaterdag van 8u30 tot 12u30.

20 januari '15 Feestelijke vaandels tegen muren kasteel Meylandt  
Viering 50 jaar Gemeentelijke Academie gaat gewoon verder, gisteren zijn de nieuw toegekomen vaandels geplaatst tegen het kasteel van Meylandt. En zowel boven als onderkant goed vastgemaakt voor de mogelijke wind die er zou kunnen op in spelen.

14 januari'15  50 jaar Academie Oud studenten schilderkunst     
Vrijdagavond was er de feestelijke opening van Oud-Studenten Schilderkunst voor de viering van 50 jaar Gemeentelijke Academie op Kasteel Meylandt waar de Academie zijn onderdak heeft sinds jaren. Dit vormt de perfecte aanleiding voor een overzichtstentoonstelling van prachtige realisaties van Oud Studenten schilderkunst.

 Deze expo is nog te bezichtigen tot en met 24 januari van maandag tot vrijdag tussen 08u30 en 22u00. Wel gesloten tussen 17u00 en 18u00 en zaterdag open van 08u30 tot en met 12u30.


12 januari Gemeentelijke Academie 50 jaar Actief!!!  
Voor de mensen die dagelijks langs Kasteel Meylandt komen gereden was het deze middag toch effe raar kijken als je zag hoe de medewerkers van de Gemeentelijke Academie mooi in witte grote letters ACADEMIE 50 plaatsten. Alles werd met de hamer vakkundig geslagen en geplaatst.


09 januari 2015 Opening expo Oud-Studenten schilderkunst viering 50 jaar Gemeentelijke Academie


   
Vrijdagavond was er de feestelijke opening van Oud-Studenten Schilderkunst voor de viering van 50 jaar Gemeentelijke Academie op Kasteel Meylandt waar de Academie zijn onderdak heeft sinds jaren. Dit vormt de perfecte aanleiding voor een overzichtstentoonstelling van prachtige realisaties van Oud Studenten schilderkunst.

Deze expo is nog te bezichtigen tot en met 24 januari van maandag tot vrijdag tussen 08u30 en 22u00. Wel gesloten tussen 17u00 en 18u00 en zaterdag open van 08u30 tot en met 12u30.17 november De Koning van de paprikachips Dit is de uitnodiging van ""De Koning van de paprikachips"" dat op 30 november in cc Casino teHouthalen word geopend. Klik op de foto hierboven voor de gehele uitnodiging te lezen

05 november een nieuw kunstbeeld voor kasteel Meylandt van Anne Claeys

 claeysan@hotmail.com
Sinds gisteren staat er terug een kunstbeeld aan kasteel Meylandt op de sokkel, het vorige kunstproject werd gestolen enige tijd geleden.
Op de bovenstaande foto zie je het kunstwerk van Anne Claeys (afkomstig uit Averbode). Drie beelden in acrylic-one en de beelden zijn verankerd op een metalen sokkel van 4x1x1 meter. De totale hoogte van het beels is +/-2m

(Contactgegevens: Anne Claeys 
claeysan@hotmail.com 
28 oktober Gemeentelijke Academie Boekt zaterdagnamiddagWij brachten onverwachts een bezoek aan de Gemeentelijke Academie in Boekt op zaterdagnamiddag. Als ik de trappen naar omhoog wandelende hoorde ik dat de kinderen genoten van de de namiddag met hun job als schilder. Ziehier die foto's15 oktober intrek in nieuwe lokalen  voor Gemeentelijke Academie te Boekt

  
De tekenacademie in Boekt heeft haar intrek genomen in de mooie nieuwe leslokalen in de Ubbelstraat 104, recht tegenover het oude gebouw. De lokalen bevinden zich op de eerste verdieping van de nieuwbouw. Ze zijn ruim, licht en overzichtelijk. Ideaal voor de jonge kunstenaars om al hun creatieve energie kwijt te kunnen!

Sinds dit schooljaar wordt er ook les gegeven op dinsdag na de schooluren van 15u30 tot 17u10. Dit gebeurt in samenwerking met de naschoolse opvang van Boekt.
Voor meer info over lesmomenten zie www.academie.be03 oktober 2014  50 jaar Gemeentelijke Academie en 300 jaar Kasteel Meylandt

de Gemeentelijke Academie Beeldende Kunsten Heusden-Zolder bestaat 50 jaar en kasteel Meylandt viert zijn 300 jarig bestaan, dus zal er enorm veel te doen zijn en daarom dat wij jullie volledig willen inlichten hierrond. Als je op de foto van Kasteel Meylandt klikt opent zich een formulier waar je alles mooi kan lezen en als je verder naar onder scrolt komen al de datums  met welke feestelijkheden er te doen zijn.